maandag 20 december 2010

The family Little komt er Niet uit...

The family Little
 heeft gisteren
uitgebreid vergaderd aan tafel
nog net geen ruzie gemaakt
(de een wil dit, de ander dat)
alle mogelijkheden doorgenomen
lijstjes gemaakt
en weer opnieuw..
vele kookboeken doorgekeken
recepten websites uitgeplozen...

ik hoorde ze voortdurend bezig
en toen ik vroeg:
zijn jullie er uit?
was het het antwoord NEE
(ze zijn altijd een beetje kortaf..)

nou..wij ook niet
soep en het toetje, zover zijn wij gekomen
de Vraag van vandaag is Dus:
Wat eten jullie met de Kerst?

-nb. 'het behang'papier en de ster
 kreeg ik van Jurianne Matter
de Engelse kerstkaart met Nederlandse print van Kerry-

16 opmerkingen:

  1. wat heb je dat leuk gedaan!!!
    in huize vintaboules wordt er eerste Xday uitgebreid gekokkerelt en 2deXday gaan we High Tea doen in Theehuis Dennenoord in Nutter!!! HMMMMM.Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eerste kerstdag ga ik uitgebreid koken. Zelfgemaakte rollade (met jouw touwtje ;-) ) met een lekkere vulling, denk dat het iets met fruit wordt, appel/peer/cranberries, ben ik nog niet helemaal uit. Ook maak ik een klein beenhammetje klaar want ik hou zelf niet zo van rollade. Daarbij zelfgemaakte appelchutney, pompoen uit de oven met geitenkaas en pijnboompitjes en aardappeltjes in schil met knoflook en rozemarijn uit de oven. Tweede kerstdag gaan we gourmetten, niet mijn ding maar man en kinderen willen het héél graag....
    Succes ermee!
    ~ Marjolein

    BeantwoordenVerwijderen
  3. eerste kerstdag wordt het vis [ik denk slibtong] met gebakken krieltjes, zeekraal en stoofpeertjes en op tweede komen er altijd 's avonds vrienden langs en gaan we eerst de hele dag in de keuken staan om allerlei kleine hapjes te maken; zoals gevulde champignons, spinazi/feta flapjes, risotto/mozzzarella balletjes [recept zie allerhande] en salades enzo. succes;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben niet zo van het kokkerellen. Als iedereen er is en als de sfeer maar goed is heb ik een zalige Eerste Kerstdag. Scheelt ook een heleboel kerststress(zeg dat maar tegen the family Little).

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hier ook geen uitgebreide maaltijden, gewoon lekkere aardappeltjes, stukjes vlees en groente. Het gaat bij ons ook niet om het eten maar om de geboorte van Jezus. Maar we maken het wel altijd gezellig! Eerste kerstdag zijn we bij mijn ouders dus dat wordt waarschijnlijk gourmetten. Succes met je menu!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit jaar fondue, waarbij iedereen een klein gerechtje erbij maakt (salade, terrine, andere hapjes). Heel gezellig en minder druk voor de gastheer en -vrouw! Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. tsja hier in engeland moet je traditioneel kalkoen - maar ik rebelleer! dus, vooraf weet ik nog niet maar het hoofdgerecht wordt kreeft. als toetje raad ik op zich aan Nigella's christmas pudding - normaal gesproken is het zo'n blok beton maar haar recept is geweldig. maargoed dat heb ik nu 3 jaar gedaan en dit jaar wordt het lekker tarte tatin. als je zin hebt in spruitjes dan raad ik heeeeeeeeeeeel erg aan: ottolenghi's caramalized sprouts with lemon peel (ik kan 't recept in 't nederlands emailen als je wilt), en wat ook heerlijk is (heel fris, bij vaak zo'n grote maaltijd) is Nigella's sperziebonen met citroen - klinkt niet, maar is echt waanzinnig lekker. verder is hier traditie op tweede kerstdag - koud vlees. dat vind ik nou wel weer leuk, dus ik pers een ossentong en ik kook een grote ham. als je recepten wilt, laat maar even weten. succes met kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Funny to see that little card with you! I love your little family, they always make me smile. On Boxing day, 26th Dec, we have a big pan of Butternut squash soup with leek and ginger, bread and cocktails for whoever comes to our house.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. voorgerecht: witloofgratin met garnaaltjes
    soep: ? (als we dat al doen - we zijn maar met ons tweetjes om alles op te eten)
    hoofdgerecht: hert of everzwijn met groentjes, fruit en kroketjes
    dessert: ? Tarte tatin?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Al jaren een traditie met Kerst...een kalkoen garen in de Weberbaberbeque!! Heerlijk buiten; gluwijntje erbij, vuurkorf aan, sterretjes voor de kids en toch met Kerst een zomers smaakje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ons menuutje bestaat uit: gevulde flensjes met zalm en zure room, broccoli met tomatenblokjes, gebakken krieltjes, appelmoesje en zelfgemaakte chocoladeslagroomijs; mmmmmm ... krijg al trek :-).
    Succes met de voorbereidingen, groet Idelet

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Een trio van tonijn vooraf, 3x verschillend bereid, hertenrack als hoofgerecht met cranberries, groenten en aardappelpuree (dat is echt kerst voor mij!) en tiramisu toe, maar in glaasjes bereid, dus per persoon, leuk met een lintje eromheen! Als je in de buurt van een AH komt kun je ook de kerstallerhande pakken ter inspiratie (of online!) Succes en ben heel benieuwd wat het wordt, eetsmakelijk en fijne kerst!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ingrid (Punky Wunky)20 december 2010 om 15:03

    Oh oh de little family bijna ruzie! Het ziet er zo gezellig uit bij ze. Nou hier mijn kerstdiner tips, om ze wat ideeen te geven!
    1e kerstdag worden het hier tapas y hapas, gevulde champions, kaas ham rolletjes, patatas bravas, gehaktballetjes en meer van dat lekkers.
    en 2e kerstdag pasteitje vooraf en dan kip met tomaat, mozzarella vulling omwikkeld met ham uit de oven, met krieltjes en gewokte groenten. En als toe chocoladepudding van schoonmama!
    Veel succes met wat lekkers uitzoeken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ook hier een dilemma (geweest) Veel familie over de vloer en de vriezer kapot. Ai. Geen ingewikkelde dingen dit jaar.
    Maar het plan staat in grote lijnen:
    - Over de dag heen: kleine hapjes zoals bruschetta, stokbrood met kaasjes en salade, gevulde miniwrapjes, worstenbroodjes
    - Voorgerecht: heldere (runder)bouillon
    - Hoofdgerecht: Boeuf bouguignon en Coq au vin met haricots verts in spek, broccoli, frisse salade, aardappelpuree en aardappelkroketjes
    - Nagerecht: (als de vriezer weer gemaakt is voor de kerst) ijs met kletskoppen en chocosaus (als de vriezer nog stuk is) frambozentrifle

    Succes! Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wij hebben de taken verdeeld: onze Oudste kiest en maakt (vooruit met wat hulp) het Vooraf, de Jongste de Toet en wij ertussen. Geen idee wat het ensemble gaat worden, maar het scheelt nu al veel denkwerk ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)