vrijdag 15 mei 2015

About books..


Laatst vond ik Pinkeltje en de flonkersteen bij een 
kringloopwinkel, dat boek heeft een onuitwisbare 
indruk op mij gemaakt als kind..
Nog steeds als ik in een bos loop denk ik aan de rovers,
die in het boek voorkomen, er staat een plaatje in
van de rovers ogen die Pinkeltje vanuit het struikgewas,
volgen..(dat vond ik nogal eng..:-)
Verder kan ik het niet zo vinden met de boek de 
afgelopen tijd, er ligt een stapel half uitgelezen boeken 
naast mijn bed, hoewel ik het dan weer heel onbeleefd
vind om een boek niet uit te lezen..
Er zijn twee boeken die ik uit las, Wij van David Nichols,
over een familie die samen naar Europa gaat ondanks 
het feit dat ze helemaal uit elkaar zijn gegroeid
(voor in het boek staat een kaart van hun reis,
ik ben meteen verkocht als er een kaart in een boek staat)
Van Fem kreeg ik het vijfde deel (zij stuurde mij alle 
delen zodra ze uitkwamen, heel lief) van de serie
over Frieda van Nicci French ; Denken aan vrijdag.
Echt een aanrader, mocht je ze nog niet kennen,
wel beginnen bij Maandag, het is een doorlopend verhaal.


Van Yvonne van Yvestown kreeg ik, tijdens een 
feestje, de twee Weekendboeken, gesigneerd en wel..
Ze zijn echt heel erg leuk, mooie uitgaves ook..

Nu wij over een week of twee naar Turkije gaan,
een soort mix van vakantie en werk (dienstreis,
zoals Dries zo mooi zei in de mail) en ik niet zoveel
bagage mee kan nemen vraag ik mij af of ik een
e-reader zal kopen, zoveel boeken als je maar wilt
en het weegt natuurlijk bijna niets..
Ik heb alleen geen idee of het prettig leest,
en ik hou juist zo van papier, het omslaan van de pagina's..
Hebben jullie er ervaring mee, dat zou ik graag 
horen want ik twijfel nog steeds..
Ook mooie boeken tips zijn welkom,
misschien dat ik dan weer eens verder kom dan
het eerste hoofdstuk, dank je wel!

Ik wens je een fijn weekend
-X-

33 opmerkingen:

  1. Haha, Pinkeltje en de Flonkersteen, ik kan de voorkant nog zo uittekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier een ereader voor onderweg zodat de papieren boeken mooi blijven. Ik vind het ideaal, altijd mijn boek bij me en de mooie boeken thuis ook nog eens in het echie.

    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ingrid
    Dat half uitlezen van een boek dat herken ik. Ben altijd een lezer geweest maar de boeken naast mijn bed (in een boekenkastje gemaakt door mijn zoon op school) staan er maar, ik kom er niet door zal het de leeftijd zijn? want lezen is een zeer ontspannende bezigheid.
    Veel plezier op de dienstreis ben benieuwd waar je mee thuis komt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben alle mankell's en Connally's aan het herlezen, heerlijk . Soms weet ik de afloop nog wel maar is het toch nog zo fijn om een goed geschreven verhaal te lezen.... Ik heb geen ervaring met een ereader.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoewel ik net als jij erg van een boek hou, het papier, de vorm etc. heb ik tòch ook een e-reader voor op vakantie. Ik heb na heel veel readers te hebben geprobeerd een Sony gekocht, en erbij de bijbehorende hoes met leeslampje zodat ik ook in het donker buiten nog kan lezen. Ik vind hem erg prettig lezen, eigenlijk net zoals papier en bijkomend voordeel van een e-reader vind ik dat je de letters kan vergroten :-). Groetjes van Marièlle

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een e reader is voor mij een uitkomst, vooral het vergroten van het lettertype, handig voor als je in bed nog even wilt lezen:) Boekentip: De Amandelboom van Michelle Cohen. Prachtig ontroerend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier staat het papieren boek ook nog zeker bovenaan het verlanglijstje....(een flinke collectie van >2500 stuks...) maar voor op vakantie heb ik vorig jaar van een collega een sony ereader geleend, was echte geweldig. Geen last van zon, kon mee naar het strand en 's avonds viel ik niemand lastig door het kleine lampje bij de eraeder..(en volop keuze welken ik wilde lezen!) nu kon ik geen sony (wilde uiteraard dezelfde..) meer krijgen en heb ik nu een Kobo en ben dik tevreden. Licht en lettertype en regelafstand is makkelijk en goed aan te passen en de batterij doet het een hele maand! Geen adapter mee op vakantie dus.
    Ik zou zegge ga ervoor of vraag er eentje te leen voor deze vakantie. (misschien via Peerby?!)
    Groetje en veel ontdekplezier!
    Ps. Ik zou wel een fijne hoes er ik nemen, kijk ff op internet hiervoor, want in de winkel zijn ze vaak veel duurder en op internet zijn er genoeg aanbieders zonder bezorgkosten...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Tja, daar twijfel ik dus ook over voor onze vakantie over vier weekjes! Een papieren boek leest véél fijner, maar is zo zwaar in de bagage. Dus uh.....nee, geen advies van mijn kant, maar ik lees de reacties van e-readerdeskundigen even mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hou ook erg van papieren boeken! Maar voor onderweg en tijdens vakanties is een e-reader toch erg handig... Een hele boekenkast mee, zonder extra gewicht! :-) Via internet zijn ook heel veel boeken gratis te downloaden.
    Groetjes van Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Awesome work.Just wanted to drop a comment and say I am new to your blog and really like what I am reading.Thanks for the share

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hou ook van echte boeken,maar heb ook een e-reader.Geweldig voor vakanties. Het boek Dinsdagen met Morrie is het enige boek wat ik ieder jaar lees.Prachtige levenslessen staan er in.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Voor mij gaat er ook niets boven een papieren boek. De geur en structuur, het gewicht, de ezelsoren.
    Maar sinds een paar jaar ook heel gelukkig met m'n e-reader. Ik heb heel bewust gekozen voor de Kobo Aura-HD. Dit is qua formaat en gewicht een "grote" reader maar dat vind ik juist het fijne ervan omdat je zo toch nog wat in je handen hebt ;-)
    Ingebouwde verlichting dus geen gedoe met een extern lampje zoals de Sony. Ik heb er geen vaste hoes omheen omdat ik het gevoel heb dat die juist in de weg zit bij het lezen.
    Succes met je keuze

    ps. en je kunt er ook nog digitale ezelsoren in maken ;-P

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Voor op reis lijkt me de e reader ideaal en dan thuis gewoon het papieren boek ... goeie combi toch ....
    Gr. Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geef me ook maar papieren boeken. Op reis heb ik echt geen 5000 exemplaars nodig, een e-reader is gewoon té. Liever enkele Dwarsliggers dan. Met 3 stuks kom je al een eind ver, en echt zwaar wegen doen ze ook niet. ;-) Zo spreek ik nu nog, waarschijnlijk ben ik binnen een paar jaar toch gezwicht, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Katherine Pancol , De gele ogen vd krokodillen. Het is een serie van 3boeken . Als je ze nog niet kent veel plezier met lezen !

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ken je de Boekendief van Marcus Zusak al? Heel mooi! En de Vrouw van de Tijdreiziger van Audrey Niffenegger vond ikook prachtig. Een paar keer per jaar ga ik naar het buitenland voor het werk. Dan wordt er in de familie / vriendenkring geroepen: ga je alweer op vakantie?? en dan roep ik altijd: DIENSTREIS!! Anyway, veel succes en plezier gewenst in Turkije!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben ook van de papieren boeken. Maar zeker voor vliegreizen is een e-reader ideaal, volgens mijn zus. Boekentip: De tweeling van Saskia Sarginson, prachtig! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Op vakantie neem ik kringloop boeken mee. Als ik ze uit heb geef ik ze weg of laat ze achter in een boekenkast

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik heb kasten vol met boeken en een volle e-reader. Als je er één gaat aanschaffen ( en dat is zeker een aanbeveling) zou ik ook voor een Kobe gaan met ingebouwde verlichting. Ik las laatst in 8 dgn vakantie 7 boeken. Eén daarvan was: 'Als je het licht niet kunt zien.' Van Anthony Doerr. Heel mooi! En boeken die je niet leuk vind, hoef je niet meer uit te lezen. Zonde van je kostbare tijd, er is zoveel moois! Verder sluit ik me aan bij Mirjam. De Tweeling van Highgate van dezelfde auteur als de vrouw van de tijdreiziger, is ook fantastisch. En heb je de boeken van Isabelle Allende al gelezen?
    Groetjes Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik kreeg voor m'n verjaardag een e-reader en had echt m'n twijfels omdat ik zo van papieren boeken houd, maar ik vind 'm toch heel handig. 's Nachts kan ik nu bijvoorbeeld echt in het donker lezen, zonder mijn slapende man te storen. Probeer dat maar eens met een papieren boek! Toeval: het eerste boek dat ik op m'n e-reader las was 'We' van David Nicholls!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een heerlijk stapeltje boeken. De weekendboeken van Yvonne staan op mijn verlanglijstje. Ze zien er zo mooi uit en er staan geweldige dingen in.
    Ik kan niet zonder papieren boeken, maar een e-boek is top voor op reis. Je kunt stapels boeken meenemen zonder je een bult te sjouwen. En de goede e-readers lezen echt prettig.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Doe mij ook maar een papieren boek. En daarnaast zou ik helemaal gefrustreerd raken van een reader met 1000 boeken erop die allemaal uit moeten. Ik lees ontzettend graag maar de max is wel een boek of 4 op mijn nachtkastje hoor :)
    Momenteel ligt er trouwens niks want ik heb Denken aan vrijdag toevallig net uit. Er komen hierna nóg 3 delen, fijn he!
    En boeken die me niet bevallen toch uitlezen, dat doe ik niet meer. Moest ik vroeger ook altijd van mezelf maar ik besteed mijn tijd nu liever aan boeken die ik wél mooi vind :)
    Oh ook mooi: Nancy E. Turner, Dit zijn mijn woorden.
    Liefs Tink

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Fan van beide!! Maar ereader ideaal voor op reis!!! En...ideaal als je ogen 's avonds of 's ochtends in bed t niet meer redden...op mijn ereader kan ik het lettertype vergroten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hallo Ingrid, mijn ereader heb ik gekocht bij de plaatselijke boekhandel en via de website van deze boekhandel bestel ik mijn ebooks, omdat dan de plaatselijke boekhandel ook iets verdient aan mijn aankopen.

    Fijne vakantie, Mariët

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hallo Ingrid,
    Ik maak al een aantal jaar met veel plezier gebruik van mijn ereader! Hoewel in eerste instantie aangeschaft voor tijdens vakanties (wat een ruimte besparing een ereader i.p.v. een enorme stapel boeken :) wordt de ereader gewoon het gehele jaar gebruikt!
    Heel lekker lezen, zelfs in de zon! Lettertype evt vergroten, toch handig als je richting leesbril gaat.....
    Kortom, ik zou het je aanraden!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Het is natuurlijk geen "echt" boek, maar toch doen een ereader. Ideaal voor op vakantie en zeker als je met het vliegtuig gaat. Lampje erop, ook fijn. Ik heb een Kobo. Toch heb ik net weer twee papieren boeken aangeschaft. Lekker de bladzijden omslaan en een echte kaft. Pinkeltje en de flonkersteen staat hier ook in de kast!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Ik ben momenteel ook "Wij" aan het lezen. Hiervoor heb ik het Rosieproject en het Rosie effect gelezen. Erg leuk en het leest lekker makkelijk weg. Het heeft mij weer aan het lezen gekregen. Ik lees trouwens alleen papieren;-)? Groetjes Shena

    BeantwoordenVerwijderen
  29. TIP: Bij ons kan je in de bibliotheek e-readers lenen, voor vakantie. Gevuld met spanning/literatuur en/ romantiek of leeg om zelf te vullen. Via de bibliotheek kan je ook heel veel recente e-books downloaden. Erg fijn om eens uit te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. oh leuk dat je er een David Nicholls bij hebt staan!! ik hou erg van zijn schrijfsels, maar heb tot nu toe alleen zijn engelse dingen gelezen {lekker authentiek...}, maar dat boek wat jij noemde ken ik nog niet... klinkt fijn i.i.g. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik heb een kobo e-reader en vind het echt heerlijk lezen! Vooral in bed, want dan hoef je niet steeds zo raar om te draaien om de pagina goed te kunnen lezen. Ook voor op reis echt ideaal! En je hoeft geen nachtlampje te gebruiken, omdat er een backlight in zit (in die van mij dan) :)

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Stenen van de rivier van Ursula Hegi. Prachtig boek. Ik heb het al vele malen uitgeleend en iedereen is altijd ontroerd door het verhaal.
    Ik heb zelf geen ereader, maar dat ligt meer aan het feit dat dat soort dingen altijd snel stuk gaan bij/ door mij.

    BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)