ik ben niet zo'n taartenbakker,
ik bak appeltaart op Hoogtijdagen,
ter viering van het een of ander,
mijn vriendin Fem daarentegen
bakt dat het een lieve lust is,
zomaar omdat ze het leuk vind, in opdracht,
of ze neemt er een mee,
als ze hier langs komt waaien
zo nam ze de laatste keer deze mee,
omdat er een foto van gemaakt moest worden (door mij)
voor een boek over de Zeeuwse knop bakvorm
de taart staarde ons een dag aan,
we konden er geen hapje van nemen,
tot we klaar waren,
ik fotografeerde een ochtendje
(het duurde nogal lang, slappe lach en al)
maar uiteindelijk is het deze geworden
en dit is het recept van de Rabarbertaart:
je hebt nodig:
bakvorm 24 cm doorsnee
bakvorm 24 cm doorsnee
150 gram bloem
155 gram fijne polenta
125 gram boter (zacht)
300 gram suiker
500 gram rabarber
250 ml. yogurt
2 eieren
halve theelepel zout
1 theelepel kaneel
1 theelepel kaneel
1 theelelpel baking soda
Oven voorverwarmen op 180 graden
Bloem, polenta,zout en baking soda mengen, zet opzij
Boter, 200 gram suiker,losroeren en losgeklopte eieren erbij, romig kloppen
Snij de rabarber in stukjes,100 gram suiker erbij, zet max. 30 min. weg
Doe het bloem/polenta mengsel met de yogurt,
door het botermengsel, door elkaar scheppen,
rabarber erbij en in de oven
na 40 minuten evt. bedekken met folie
in totaal 55 minuten bakken
eventuele vragen over dit recept
kan ik helaas niet beantwoorden
(ik kan ze hoogstens doorgeven aan Fem)
want ik ben gewoon geen Taartenbakker,
hoewel ik dan wel weer dol op ben
maak er een mooie Appel (Rabarber)taart dag van!
leve Fem
en leve Claudia
die deze toepasselijke stempel voor mij maakte
-xxx-
Het is er ook wel echt weer voor!
BeantwoordenVerwijderenxoxox
Hoi Ingrid,
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit hoor! Hoewel ik een hekel heb aan koken, vind ik taarten bakker geweldig en ook koekjes en muffins en mijn kids trouwens ook! Ik heb nog een vraagje over je gele muur, die ik helemaal te gek vind! Welke kleur is dat? weet je dat nog? Ik wil namelijk op het kamertje van mijn oudste zoontje ook 1 muur knalgeel verven alleen vind ik het nogal moeilijk kiezen tussen al die geeltinten. Groetjes Charlie
Owja, het is weer rabarbertijd. Ik vind het heel lekker, maar verrekte lastig klaarmaken.
BeantwoordenVerwijderenEsther.
Oeh jummie! Ik heb rabarber in de tuin staan, ben in het bezit van de bakvorm EN kan als het echt te moeilijk wordt Fem op het schoolplein aanschieten ;-). Ik ga deze zeker proberen te maken! Dankjewel Ingrid.
BeantwoordenVerwijderenKarin,
VerwijderenAls je de knop vorm gebruikt neem dan maar 300 gr. rabarber, anders loopt je vorm over ...Fem
Veel plezier met je stempel !
BeantwoordenVerwijderenIk vond het erg leuk om deze voor je te ontwerpen!
En dat je maar heel veel mooie Appeltaart dagen mag hebben !
X Claudia
Ik krijg er zin aan! En de stempel is erg fijn!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk zo'n taart en wat ziet ie er mooi uit! En de stempel vind ik werkelijk prachtig gemaakt, alleen zie ik daar een heel klein typefoutje in?
BeantwoordenVerwijderenThat cake looks delicious! Lovely photos and a nice way to spend the day!
BeantwoordenVerwijderen