donderdag 16 juni 2011

Taart van Fem

mijn vriendin Fem houdt van taart
om te eten en misschien zelfs 
nog wel meer om ze te bakken
van het weekend was ze hier
en bracht deze taart mee
zo lekker
dat ik hem jullie niet wil onthouden
ik vroeg haar het recept ...
et voila!

Citroentaart
Voor het deeg;
1 ei
125 gr. suiker
250 gr. bloem
125 gr. (biologische) roomboter
snufje zout

voor de vulling;
160 gr. (biologische ) roomboter
160gr. suiker
6 biologische eieren, geen concessie mogelijk! echt vel lekkerder
2 bio citroenen( moet ook ivm het waslaagje)

Deegje maken als volgt ;klop ei, suiker
en wat zout schuimig en wit.
Bloem in 1 keer toevoegen en mengen met je handen
tot het op grof zand lijkt.
Dan de zachte boter snel door kneden
met de bekende koele hand.
uurtje of 2 koel wegleggen.

oven voorverwarmen op 180 graden
vulling;
Men neme een pan met dikke bodem en smelten de boter,
 dan de suiker en
eieren erdoor roeren tot een glad papje.
Rap het gele laagje van de citroenen op een fijn raspje
en pers ze dan vervolgens uit.
Rasp en sap vervolgens door het papje mengen
en op heel zacht vuur al roerend dik laten worden..
Het deegje in een met boter ingevette en
licht met bloem bestoven (quiche) vorm 26 cm doorsnee
drukken (ik breek er stukjes af en
plak alles dan gaandeweg aan elkaar)
Dan giet je de vulling er in en zet je
de vorm ongeveer een half uurtje in
de oven.
Hier en daar een bruin plekje betekent; klaar!
Bon appetit,
Fem

13 opmerkingen:

  1. mmmmmmm!ik ben een weekendbakker, dus deze gaat op de lijst 'to bake'

    groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Citroentaart is heerlijk. Ik ga dit recept ook zeker een keer proberen, jammie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjam, dit moet ik onthouden, lijkt me errug lekker!

    Knuffel
    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn recept! Ga het van het weekend eens proberen!
    Bedankt!
    xoxox

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die lemoncurd (dat spul waarmee je het vult) stond op het ene moment in een pot in de koelkast en op het andere moment had onze jongste zoon twee kleverige strepen naast zijn mond en was het potje aardig leger, maar hoe dat nou komt? Lekker dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, wat klinkt dit heerlijk ongezond met zo'n smak boter. Helaas ben ik hier in huis de enige die dol is op alles wat (echte) citroensmaak heeft. Het zal dan ook nog wel even duren voordat ik 'm zal maken, maar dat gaat zeker een keer gebeuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oei, citroentaart, is ook 1 van mijn favorieten...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Merci, lijkt me heerlijk en niet al te ingewikkeld.
    grt, helmi

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze taart lijkt me héérlijk! Dankjewel voor het recept! Ik ga hem zeker een keer maken!
    X Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Geweldig! Drie maal raden welke taart ik dit weekend ga bakken

    BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)