maandag 17 januari 2011

The princess of ThreeWays says: let it grow..

een aantal dagen geleden
plaatste ik een foto van mezelf
toen ik een jaar of 22 was in Parijs
met lang haar
waarop Guusje vroeg of ik die nog steeds had
Ja, die heb ik nog steeds..
niet Zolang maar wel tot over mijn schouders
ik heb lang haar gehad vanaf mijn 4de jaar
eenmaal had ik het kort
dat wil zeggen tot boven mijn schouders
ik vond het helemaal Niks
ik vind lang haar gewoon fijn..

toen ik de 40 passeerde begonnen mensen
voorzichtig te informeren of Kort ook niet leuk zou zijn
of nog erger een Pittig kopje
(ik ben van alles, maar pittig...)
als je erop let zie je de meeste vrouwen van mijn leeftijd
met kort haar,
in Parijs zag ik juist veel vrouwen
al dan niet grijs, met mooi lang haar
vaak opgestoken, prachtig..

dus ik laat het lekker zo
ik draag het eigenlijk nooit meer los
maar opgestoken, of een rommelige knot
en ik hoop dat als ik oud ben
met grijs lang dun haar
dat er iemand is
die het wil borstelen, in een knotje wil doen
en dat met 2 speldjes vast wil zetten..

wat vind jij : 40+   kort haar?

35 opmerkingen:

 1. Welnee, 40+ alles mag! Prachtig vind ik dat, lang haar.
  Mijn haar is daar niet zo geschikt voor, dus met mijn 40+ houdt ik het op safe. Flauw hè, maar een beetje flodderigheidsgen heb ik ook, doe daar wat niet zo mooi vol haar bij ..... nee dat vind ik dan weer niks :-) (bij mezelf dan hè).
  Groet, Idelet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I think 40 with short hair is good and practical. I'll be 38 this Feb, and my hair has been graying for YEARS so I like to keep it short. Tt's much easier to dye them!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You, Miss Ingrid, would look wonderful no matter how long your hair!

  What is easiest for you?

  I find short hair annoying because I have to keep getting it cut!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat je moet doen wat je zelf liefst hebt, gelijk welke leeftijd. :) Heb me toen ik 18 was een keer korter haar laten aanpraten (iets minder dan schouderlengte), vond ik het toch leuker lang. En een 2-tal jaartjes terug heb ik het nog eens korter geknipt, ongeveer zelfde lengte, maar dat was omdat ik zoveel haar verloor, dat het niet zo leuk meer was, en beklaagde ik het me ook alweer vlug. En nu... twijfel ik opnieuw, maar gewoon omdat ik het nu zelf wil :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat het zeker kan, mits... Ik ken het probleem, ik ben ook dol op lang haar. Bijna altijd gehad. Lang in verschillende lengtes. Tot mijn 30e tot mijn middel en daarna verschillende lengtes, ook eens héél kort, maar da's echt not me. Ik heb het nu op mijn schouders, meestal in een staart of knot. En vaker in de verf tegen 't grijs want da's ook weer niet grijs genoeg. Ik ben zelf wel bang voor: 'van achter lyceum van voren museum...' Ik zou het gewoon lekker lang houden. Hopelijk heb je als je helemaal grijs en oud bent een kleindochter die dat achter de kaptafel voor je borstelt tot 't gaat golven. Zoals mijn dochter nu opa's nagels knipt en z'n nek masseert.
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik op mijn 28e mijn eerste kind kreeg, vroeg mijn (door en door plattelands-Groningse) buurvrouw belangstellend of ik nu mijn haar ging knippen. Ook bleek in haar beleving bij de moederstatus een bepaalde jas te horen...

  Nu nader ik de veertig, maar ik peins er niet over mijn haar kort te knippen. Met pony, zonder pony, dat is zo ongeveer de enige verschuiving die ik aankan.

  En ik ken wel vrouwen van ver in de vijftig/zestig met mooi lang (grijs) haar, opgestoken of in een losse wrong. Niks mis mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Laat je haar maar lekker lang! Het lijkt inderdaad een moetje om je haar kort te knippen wanneer je 40+ bent. Dat is zo een onzin, ik vind het geweldig als ik een Dame (want dat is ze dan) tegenkom met prachtig zilvergrijs lang haar. Ik vind het zo vrouwelijk en elegant...
  So let it grow!

  Groetjes Ingeli

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi, ik hou het noodgedwongen op héél, héél kort. Als ik mijn haar laat groeien, heb ik precies een dakje van stro. Het staat dan heel wijd open en is enorm droog en dor.
  Kort en pittig, zo heb ik het liefst ... zo ben ik op mijn best.
  Een grijs, kort, koppie vind ik de max. Heb zelfs al bij mijn kapster geïnformeerd, maar het is zo schadelijk voor je haar ... eerst aftrekken tot wit en nadien bijkleuren tot grijs ... echt geen aanradertje, vooral niet als je van nature al gezegend bent met een strooien dakske :-(
  Langs de andere kant ben ik echt wel jaloers op dames met lang(er) haar. Ik vind het echt mooi, stijlvol. Helaas is dit niet aan mij besteed.
  Dus: 40+ en lange haren: go for it !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk ook steeds dat, nu ik tegen de 40 loop, ik me anders moet kleden of gedragen. Dus geen rode laarzen met witten stippen, geen speldjes in mijn haar, niet meer dansen in de regen, geen...... noem het maar op. Maar als ik mezelf afvraag waarom ik dat denk is dat eigenlijk omdat IK denk dat andere mensen vinden dat ik ineens serieus moet worden als ik 40 ben....... maar dat zijn dus MIJN gedachten..en geen waarheid! Dus gooi je haar los en doe waar jij je fijn bij voelt. Ook de mening van je bloglezers zou je geen moer moeten schelen ;-)

  XO Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. lang! altijd lang. en opgestoken, rommelig.
  vrouwelijk. ik houd niet van 'praktisch' maar van mooi.
  heeeel soms vind ik kort mooi. ultrakort is het dan, mm's.
  zelf heb ik ook altijd lang haar en meestal opgestoken, rommelig ;) probeer af en toe iets kortigs, nu wat plukjes aan de voorkant, maar toch voelt het niet oke.
  ik hou wel erg van grappige kapsels bij andere meiden/gozers, maar mijn haar is altijd bruin en lang met een beetje slag.

  duzzz ;)
  hahaha! wat een onderwerp en dat op de maandagochtend!!
  fijne dag prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lang haar is prachtig en ik vindt het zelf fijn met lang haar. En wanneer ik grijs wordt blijft het lang:-) (de eerste grijze haren zijn al gekomen) Groetjes uit Noorwegen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet je wat ik zo mooi vind? Oudere vrouwen met lang en dik grijzend haar in een knot. Dus laat het lekker lang en steek het op, prachtig!
  Zelf ben ik ook 40+ en wil m'n haar nu weer wat langer en twijfel nog steeds of ik wel weer een kleurtje er in wil of toch maar als grijze muis door het leven ga ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lang haar!! Moet zeker kunnen vind ik! Net als jou vind ik niets mooier dan een prachtige knot, en het is bovendien ook handig.
  Laat ze maar zeggen, die die vinden dat je aan een bepaalde leeftijd het niet meer kan maken om met lange haren door het leven te gaan. Ik ben er nu 35 en heb het nu tussenlengte, maar ik mis mijn langere haren en de daarbij horende knot of staart dus ik laat het ook weer groeien!!
  PS: Dikke merci voor het leuke kaartje in de post!!
  Groetjes, Sylvie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lang! Ergens midden dertig heb ik mezelf plechtig beloofd het nooit meer kort te knippen! Ik heb twee verpakkingen nodig om het te verven, maar daar ga ik voorlopig nog wel even mee door!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gewoon jezelf blijven ! Collega van mij, en mijn vader van beide boven de 60 doen gewoon lekker waar ze zin in hebben, of het nu lang haar is, of skaten door de stad, of met roze regenlaarzen lopen, of de salsa dansen. Gewoon doen! Daar zit geen limiet aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Grijs lang haar is in elk geval prachtig! Mijn oma had dat ook. Volgens mij droeg ze het ook opgestoken en later, toen ze nog ouder was, had ze een vlecht.
  En wat betreft kort haar, het staat de ene wel en de andere niet, ongeacht leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind dat je moet doen wat je leuk vind.En vaak is dat ook wat bij je past.
  Zelf heb ik een lange dikke krullenbos. Draag het "op zolder" met losse lokken eruit. Krijg het niet getemd;) Moet het jammer genoeg al een hele poos kleuren, en heb dan ook niet genoeg aan 1 verpakking. Maar grijs, daar wil ik nog niet aan op mijn negenendertigste.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldig blog-bericht! Ik heb het altijd kort gehad en af en toe gemillimeterd. Ooit heb ik er zelf de schaar in gezet en dat was punk. Verschillende kleuren heb ik mijn haar geverfd maar nooit blond. Mijn kapper heeft mij vaker gebruikt als model. Dan liep ik weken met een trendy hoofd in een kleine stad! Ik heb me nooit geschaamd, als ik nu de foto's zie schrik ik wel.
  Dit jaar wordt ik 50 jaar en sinds 2 jaar heb ik een keurig bob-kapsel tot op mijn schouders en geverfd in mijn oorspronkelijke kleur met een prima grijs dekking.
  grt, Helmi

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hahah, wat een leuk stukje! En je schrijft wat ik denk, of me vaak afvraag...

  Wat is dat toch, waarom moet het ineens kort en inderdaad ook nog 'pittig' en 'praktisch'?! Leve het vrouw-zijn, leven de lange haren (als dat tenminste is wat bij jou past en je fijn doet voelen...)

  Ik vind het prachtig, vrouwen met lange haren, zelfs als het dun en grijs is. Het heeft iets charmants, als ene oud meisje, iets vrouwelijks en eigenzinnigs...zo van 'DAT pakken ze mooi niet van me af'...

  Ik ben 30+, heb lang haar en mij viel het na de geboorte van mijn eerste op dat andere jonge moeders ineens voor kort(er) gingen. Mijn lief zei toen heel lief: 'Ieder kind wil toch zo'n zachte mama met lange haren die in je gezicht kriebelen en waar je je gezichtje in kan verstoppen?!' En ZO is het maar net...Ik hoop ook oud en grijs te worden met een knotje, want: 'Ieder kind boft toch met een omaatje met een knotje, dat jij dan als kleinkind de haren mag borstelen met zo'n echte zilveren borstel?!'

  Ben nu overigens wel ERG nieuwsgierig hoe je haar nu zit/is. Durf je die 'coming-out' ook aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hmmm, ik heb lang haar (maar ben nog maar 38 ;-). Overigens vooral uit luiheid. Ik hooef haast nooit naar de kapper en 's ochtends even borstelen, staart of knot en klaar. Heel handig. Ik weet nog dat ik jaren geleden eens bij de kapper dat met naast mij een dame van ergens in de zeventig met prachtig lang grijs haar. Maar ze kon het niet meer zelf borstelen en en wassen dus ging de schaar erin. Ik vond het zo verdrietig ...
  Trouwens, een van de kinderen frunnikt graag aan mijn haar en dan is lang haar wel praktisch. Als we samen op de bank zitten kan ik rustig haken terwijl zijn naast mij zit (als ik kort haar had, zou ze op schoot moeten zitten ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Welnee...zeg en dan ook een permanentje zeker hahahaahaha Nee nee nee...mijn haar is een tussen lengte tot op de schouders en dat hou ik lekker zo....40+ of niet interesseert mij geen bal...het is zomers ook zo heerlijk handig klem erin en klaar ...trouwens met een zonnebril als diadeem super de luxe...nee ik zou er niet aan moeten denken.....jij ook niet ...komt tijd komt raad....X Cinderell@

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zoals je je haren beschrijft, lang en los opgestoken of een rommelige knot, vind ik het het beste bij je passen. En als iets bevalt, waarom zou je het dan veranderen?
  Liefs Nikki

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gewoon lekker lang, heb het ook een poos kort gehad doe dat nooit meer wat anderen ook zeggen.
  Ik voel me het fijnst met lang haar soms los soms in een staart of knot soms met een paar kleur streepjes de grijze haren bedekkend. Zo voel ik me het meest vrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Welnee, bij 40+ vind ik juist lang haar mooi! Prachtig, vooral als het wat grijs begint te worden op een gegeven moment. Let it grow, let it grow! (maar mijn haar wil niet lang worden, dus vandaar ook dat lang haar me zo mooi lijkt)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. 'k verf mijn haar al vanaf mijn 20e (ben nu 48), op het moment dat de 1e grijze haren verschenen, tot 4 jaar geleden ik het eigenlijk een beetje zat werd en uit liet groeien. Ook had ik altijd zo'n pittig kort kopje, toen prima, maar had altijd de droom om mooi lang haar te hebben. Nu heb ik een vlotte bob, voor mij dus al heeeel lang haar en verf het sinds een klein jaar toch maar weer. Ik voel mij nog niet oud genoeg om volledig grijs rond te lopen. Je moet gewoon doen waar je je goed bij voelt Ingrid en je niet laten beïnvloeden door wie dan ook.. Wanneer je tevreden bent met je huidige kapsel is dat toch prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. I am 40 with long hair, half way down my back- I will be keeping it lon. It may go grey but it will always be long!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. kan wel hoor (: echt een leuke blog, ik ga je volgen. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lekker doen wat ieder zelf wil.

  Ik zou willen dat ik lang haar had, hoe vaak ik niet een poging heb gedaan om het te laten groeien...
  Maar het staat mij gewoon niet. :-( Het wordt stijl en als het korter is zit er slag in en dat staat mij gewoon beter.

  Groetjes,
  Manon (nog geen 40+)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gewoon doen waar je je zelf goed bij voelt, dus mooi lang haar.
  En ik ga zelf ook voor lang, ik verf het grijs weg en laat 't lekker los hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. NEE! Houd het lekker lang, ik vind het altijd zeer stoer als grijsharige vrouwen hun haar lang hebben. Zeker niet kort en gepermanent, brrr. Ik hoop zelf nooit zo ver te zakken, ook niet nu ik grijze haren begin te krijgen. Waarom zouden we niet trots mogen zijn op onze grijze haren, ze laten zien dat we geleefd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Alleen al vanwege de opmerking pittig zou ik zeggen lang! Waar staat het dat je boven de veertig alleen maar een kort koppie mag hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik heb nog nooit lang haar gehad en ik ben werkelijk een van de zeer weinigen op het schoolplein met kort haar. Moet ik het nu lang laten groeien als ik veertig word? Lijkt me gek om ineens zo met de massa mee te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. oh als ik mooi lang haar had dan zou ik lang haar dragen tot mijn dood, maar helaas ik heb piekhaar. Mijn overgrootmoeder daarentegen had prachtig lang grijs haar dat haar kleindochters (mijn moeder dus) om de beurt mochten kammen en voorzien van de mooiste haarspelden die je je maar kon voorstellen , dus JA LANG HAAR!

  zei zij met een (soort van pittig) kort kapsel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. ik ben +40, heb ook altijd lang haar gehad, heb dat nog en laat het altijd los

  BeantwoordenVerwijderen
 35. I reckon you should please yourself. I know that's easier said then done.
  But I remember a friend told me when we turned 40.. Life is too short, what are we doing? Are we seriously still waiting for other people to give us permission to be who we are...
  So I stopped colouring my long hair and let it turn white/grey...It just was too much of a hassle to dye Besides my man always complained about using the tiny seized plastic gloves that come in the diy hairdyes;p
  Ten years on same friend said " You know with 50 these days you start the second phase of your life.. Only this time you are the parent and adult that lays out the rules for you and by now you are most qualified to do so...
  How true! Next week me and my still over the shoulder long white/grey hair will turn a happy 51.
  Just have fun and be who you are, it's your permission that truely counts in the end :)

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)