woensdag 22 augustus 2012

I'd like a little complaining...


hoewel het eindelijk 
niet meer zo warm was vannacht,
kon ik de slaap niet vatten,
mijn hoofd suisde,
gedachten buitelden over elkaar heen,
nieuwe ideeën
(hoewel ik ze nu al weer vergeten ben)
wat ik allemaal nog moest doen,
dat vooral,
er is Zoveel te doen


ik ben altijd redelijk vroeg op,
dan maak ik een blogbericht,
vervolgens, het huishouden,
altijd weer het huishouden,
waarom kan je het niet 1 keer per week doen,
en dat het dan zo netjes Blijft,
elke dag weer opnieuw,
alsof je het gister niet Al deed..


dan de overvolle mailbox,
de een is nog niet beantwoord,
of er zitter er al weer 3 in,
boodschappen die gedaan moeten worden,
bedenken wat we Nu weer gaan eten,
telefoontjes die tussen door komen,
heel gezellig,
maar weer ineens een uur later,


en er moet nog gewerkt worden,
zo maakte ik vorige week
mijn allereerste Echte illustratie opdracht,
deze is het Niet geworden,
en nadat ik gisterochtend als een gek
opnieuw begon te plakken en te tekenen,
ik had Ineens het idee dat het allemaal niet goed was,
kreeg ik een telefoontje,
dat ze het prima vonden,
de tekening word geplaatst, joehoe!
in het blad Groter groeien,
ik weet eigenlijk nog niet wanneer..


dan moeten er nog foto's genomen worden,
voor mijn blog,
en het maken van het boek,
zoemt voortdurend door mijn hoofd,
wat Daar nog niet allemaal 
voor moet gebeuren, oh oh,
begin september sta ik weer op de Sundaymarket,
daar wil ik nog niet eens aan denken..
alle zooi weer uitzoeken..

(deze foto is genomen op een vide-greniers in Frankrijk,
op de kar de ietwat mottige handel
 van het mannetje, in het gele shirt,
het was echt Geweldig, over zooi gesproken..)


er moet gekookt worden,
er moet ....
er moet dit er moet dat...
ik heb echt een leuk leven,
echt waar,
maar af en toe heb ik het idee,
dat Wat ik ook doe, 
het op de een of andere manier,
nooit genoeg is...
is de enige vraag die overblijft
wie bepaald eigenlijk wanneer het genoeg is
(juist... Ingrid...)
ben benieuwd of jullie daar ook wel eens
last van hebben, en vooral
hoe ga je er mee om?
fijne dag
-x-

19 opmerkingen:

 1. Ik herken het wel, ik moet ook veel, vanmezelf vooral. Het zijn vooral die dingen die eigenlijk totaal niet belangrijk zijn (bv helpen op school, of weer een groepje waar ik in deelneem op mijn werk) waar ik zoveel waarde aanhegt en de dingen die belangrijker zijn zoals bijvoorbeeld het huishouden, die kan ik makkelijk laten liggen, tot grote frustratie van mijn lief. Waarschijnlijk beval ik een dezer dagen, maar ik maak me nu al druk over dingen die over tien dagen in de agenda staan. Voor mijn gevoel moet ik daar wat mee, maar mensen die me lief zijn zegggen dat ik me daar niet mee bezig moet houden....en verklaren me voor gek..dus ja moeten en moeten, er zit wel een verschil in, maar eigenlijk eisen we gewoon teveel van ons zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat eeen leuke foto's die van de vide grenier is echt geweldig!!!! En die tas!!!!! Ik ben nu al aan het piekeren hoe ik alle afspraken als ik volgende week naar Nederlan dga, in elkaar moet passen. IK moet dan echt weer eens naar die en die en die oude tante wil ook dat ik kom en die voormalige buurvrouw vindt toch al dat ze is achtergesteld want bij de andere-kant-buurvrouw ben ik ook al geweest. Gek word ik ervan. Voor ik naar NED ga heb ik altijd buikpijn van alles dat ik moet in die ene week. Zelfs gezellige bezoekjes worden moeten.... en dus niet leuk meer. terwijl als ik hier thuis ben, ga ik vaak dagen het erf niet af en handwerk lekker , zwaai een beetje met de stofdoek en ga weer lekker handwwerken. En die week in NED heb ik elke dag afspraken soms meer op eend ag, en maar gezellig praten en nog meer praten... DOODVERMOEIEND. Maar ja ik moet van mezelf toch echt die bezoekjes afleggen. Soms zeg ik tegen bijna niemand dat ik in NED ben en vervolgens voel ik me daar weer schuldig over. KORTOM ik vind het heel erg moeilijk en dit is een hele vervelende kant van in het buitienland wonen!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm ik ken ook het moeten. Gelukkig heb ik er steeds minder moeite mee. Het begint al bij het bedenken of het plannen van de dag, dat WIL ik graag want het helpt mij beter de dag door. Dan doe ik alle dingen die ik graag zou willen doen om wat voor rede dan ook. B.V. Ik WIL het huis opruimen want het is een bende of het geeft mij rust. Ik WIL koken want het is gezellig om 's avonds aan een home cooked meal te ziteen. Probeer dat eens als je er tegen op zit om dingen te 'moeten'. En als je echt dingen moet en het staat je niet aan probeer dan eens te bedenken of je ze niet kunt laten gaan of op een lager pitje te zetten.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ha Ingrid, je blogpost over je boek heb ik duidelijk tijdens mijn vakantie gemist. Die zal ik eens even zoeken, want dat is echt goed nieuws.
  groet, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Druk druk druk.... ik lees het alweer, je hoofd loopt over. Herkenbaar ;o)
  En dat "moeten" moet je eigenlijk vervangen door "mag"... je moet namelijk niks, sommige dingen kunnen ook een andere keer... zo probeer ik het maar elke keer overzichtelijk voor mezelf te houden ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk van die illustratie, gefeliciteerd!

  Het moeten, ja, van jezelf vooral, dat herken ik wel. Ik wil me ook nogal eens schuldig voelen over al wat niet lukt. Ook zo zinloos eigenlijk. Ik neem me elke keer weer voor om het niet te doen.Het moeten en het schuldig voelen. En dan gaat dat soms zomaar een dag goed. Dat zijn vaak de leukste dagen. Het gekke is: de dagen waarop ik niet steeds denk aan wat ik moet doen zijn uiteindelijk ook de dagen met het minste schuldgevoel. Is dat niet raar? Toch sluipt het er vaak weer in. Het is gek.

  Vandaag maar weer eens voornemen niets meer te moeten en gewoon te doen wat goed voelt. Lijkt me een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weleens? Ik heb daar heel vaak last van: al die lijstjes van dingen die klaar moeten, mensen die moeten gebeld, kadootjes die moeten gemaakt/gekocht, en dan elke dag dat huishouden....je maakt het schoon, je draait je om en achter je rug is het weer vuil.
  Eergisteren heb ik op dezelfde dag 2 keer NEE gezegd tegen iets dat me werd gevraagd te doen. En dat voelde best goed! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Ingrid toch, niet jezelf gek maken hoor.... Niet dat het niet snap, dat dan ook wel weer. Ik ben ook niet de makkelijkste voor mezelf. Lief daarin tegen is heel relaxed, zo van 'als je dit NU niet doet, wat is dan het ergste wat kan gebeuren'? En inderdaad als je zo probeert te denken dan valt het soms nog best wel mee! :D :D Veel succes vandaag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Herkenbaar gevoel en al lukt het niet elke dag probeer ik mijn gevoel 'om te draaien' en kijk er daardoor vaak positiever tegenaan. Want ik baal er dan wel van dat er zo vaak boodschappen gedaan moeten worden...maar wat als ik geen geld had voor boodschappen. En kiezen wat we eten iedere dag...dat is niet altijd makkelijk, maar wel een luxe. En ik vind het echt niet leuk dat het huishouden iedere dag weer terug komt...maar we hebben wel een huis wat een thuis is en waarin echt geleefd wordt.
  Nou ja, zo probeer ik het positief te zien, maar echt, dit lukt mij zeker niet altijd hoor, ik ben allesbehalve perfect.

  En proficiat met de illustratieopdracht, het is je heel erg gegund want jouw illustraties en tekeningen zijn prachtig!

  Fijne dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ook mijn hoofd loopt dagelijks over. Hoe die gedachten tot stilstand te brengen is momenteel mijn grootste ontdekking in mijn leventje....Vroeg opstaan, je eigen ritueel ontwikkelen zoals jij ook al doet is volgens mij heel helpend. Mijn ritueel bestaat nu uit 20 minuten easy yoga, dan (in de winter met een kaarsje aan) met aandacht een gezond ontbijtje maken. Iets wat echt tijd kost en je zintuigen aanspreekt (fruit snijden, wachten op een fluitende ketel of het borrelen van de koffie in de pot op het vuur etc.) en de tijd nemen om in stilte rustig te eten. En dan pas mag mijn hoofd gaan vertellen wat ik deze dag allemaal ga / wil doen! Ook voor de afsluiting van de dag werkt dit voor mij: eerst een lijstje maken met de dingen die in mijn hoofd zitten voor morgen, dan een kleine meditatie oefening van 10 minuten mbv Getsomeheadspace (fantastische & hilarische mediatie site voor beginners!). Rustig met een kaarsje aan nog even in bed nagenieten van de dag en dan lekker dromen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, heel herkenbaar! Maar je geeft het antwoord zelf al lieve Ingrid. Jij bent diegene die bepaald wanneer het genoeg is. Alleen jij.

  Voor mezelf heb ik besloten me niet meer druk te maken of m'n huis piekfijn schoon is, of het eten geweldig is, of ik het wel goed doe voor anderen.

  Ik doe goed voor mezelf, en m'n huis is opgeruimder dan ooit, het eten wordt met meer liefde klaargemaakt.

  Wees lief voor jezelf!

  Liefs!

  Ps, ik vind je blog echt helemaal geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha,ha....ik heb dat gevoel zo vaak,ik moet nog dit en dat en zus en zo...wordt gewoon ooit hordendol van mezelf en dan zitten er van die weken bij waarvan je denkt..'mijn god'hoe moet ik die met alles wat er gedaan moet worden buitenom mijn werk en wat er nog eens extra in onze agenda staat voor elkaar zien te krijgen?!?!?Maar voor je het weet is ook die week alweer om,dus ik heb me voorgenomen,althans probeer mezelf maar voortaan minder druk te maken en de boel ook eens lekker de boel te laten...komt wel een keer NU eerst even lekker met mijn readertje of haakwerkje of wat dan ook aan de gang voor MEzelf i.p.v altijd voor een ander;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto's weer :). Als het bij mij wat 'vol' wordt in mijn hoofd dan schrijf ik het gewoon op. Een soort 'to-do lijst'. Ik ben het dan even kwijt en ik kan dan zelf op een rustiger moment mijn lijstje afwerken. En soms... heel soms... dan heb ik gewoon geen zin en doe ik lekker NIETS! Is een aanrader hoor! Zo af en toe even de boel de boel laten en tijd voor jezelf nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel bizar hoe herkenbaar jouw berichtjes zijn! Gisteren keken we naar 'Remember me' ...pracht van een film met als rode draad de wijze les van Ghandi, een aanrader die past bij je overpeinzingen van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met het feit dat je illustratie is goedgekeurd! Hoera!
  En ja herkenbaar. Nee, geen tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja hoor...hier in huize Cato gaat het niet anders. Soms lukt het me om volledig in het nu te zijn, en me niet druk te maken over "gedoe". Gisteren was zo'n moment, duurde een fraktie van een seconde, maar kan er vandaag nog van nagenieten. En als je me vraagt hoe dat dan ging, of als ik ptobeer om dat gevoel nu weer te krijgen....dan lukt dat dus niet!!! ('t wordt een beetje warrig...) Gewoon maar van genieten dat die momenten er zijn, loslaten, loslaten en loslaten...Zennnnnnnn.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Elke dag het huishouden??? Als je allebei fulltime werkt, gaat dat dus echt niet lukken! Dus eh... wij doen ook idd maar één keer in de week het huishouden. Gaat prima. Gewoon doen dus, zou ik zeggen ;-) Ik moet nu als de sodemieter aan de gang... misschien mooie freelance klus bij magazine!! :-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ken het, zo had ik vandaag een soort van tijd om in de tuin te werken dat ontspant net als sushi maken, en wat doe ik..graaf eerst het dode konijn op met m'n bats...vergeten dat ie daar lag, kids overstuur en daarna zet ik de bats in de tuinverlichting, man overstuur, pff nou toen maar gestopt en veilig gaan koken, ach ja zoals oma zegt: vroeg naar bed en morgen weer n nieuwe dag, dan ziet alles er weer anders uit...maar n valiumpje schijnt ook te helpen haha..Succes.

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)