donderdag 17 december 2015

Little present..


De laatste tijd maak ik weinig tot geen foto's
en als ik zo doorga met opruimen is er ook
niets meer om foto's van te maken, haha..
Het is veel te donker in huis en ik vergeet vaak 
mijn camera mee naar buiten te nemen, daarnaast
vind ik hem nogal groot om steeds mee te slepen..
Dit is de enige foto die ik nam van de week,
van Frans servies wat ook verkocht gaat worden en 
appelmuffins, die P bakte in het weekend..
Nu wilde ik eigenlijk wat weggeven vandaag 
bij wijze van kerstpresentje maar alles ligt in 
het winkeltje, dus ik ga een kerstpakketje weggeven
zonder dat je weet wat er in zit..
Dat is bij gewone kerstpakketten ook zo, kan ik me
herinneren, ik kreeg er al jaren geen meer, maar
meestal was de inhoud teleurstellend, de dichte doos
en de verwachting van wat er in zou zitten was 
een veel beter gevoel, denk je niet?


Mocht je zin hebben in een klein kerstpakketje/envelopje
zonder kerst dingen en blikken eten er in,
laat dan een reactie achter, misschien kan je mij
vertellen wat je gaat doen met de kerst, zodat je mij
kan inspireren, ik ben nog niet verder gekomen
dan een boompje wat ik kado kreeg van P, maar er hangt
nog niets in en de lampjes ben ik kwijt..;-)

Ik ga het winkeltje opruimen vandaag en natuurlijk
allerlei gezellige kleine dingetjes verzamelen
voor het verrassings kerstpakje (klinkt best goed, toch?)

Ik wens je een fijne dag
-X-

32 opmerkingen:

 1. Een kerstpakketje krijgen, dat zou leuk zijn! :-) Wij organiseren een kinderkerstnachtdienst op de 24e en gaan naar familie de 25e en 26e. Onze dochters koken dit jaar voor het eerst mee, leuk en vast ook lekker ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kerstpakketje. wauw, dat is idd lang geleden... Hier wordt er vandaag al gekookt voor kerst op school en zit het huis onder de glitter van alle zelfgemaakte kerstjurken😄.. eigenlijk zouden we eerst niet zo veel doen op derde kerstdag komt hele familie. Maar ik vond mooi oud goudkleurig kado papier dus iedereen krijgt toch verassing onder de boom😇

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een kerstpakketje. wauw, dat is idd lang geleden... Hier wordt er vandaag al gekookt voor kerst op school en zit het huis onder de glitter van alle zelfgemaakte kerstjurken😄.. eigenlijk zouden we eerst niet zo veel doen op derde kerstdag komt hele familie. Maar ik vond mooi oud goudkleurig kado papier dus iedereen krijgt toch verassing onder de boom😇

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een verrassingspakketje lijkt me heel leuk! Wij gaan kerst vieren met een Indische rijsttafel met servies van mijn moeder. Helaas is ze er niet meer bij maar met kinderen klein en achterkleinkinderen zetten we de traditie voort. Ook haar kleinzonen koken net zo goed als oma. Oma zou trots zijn! Fijne feestdagen Ingrid! Groet PeggyPerenijs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens je omdanks het feit dat je nog geen plannem hebt toch een hele fijne kerst toe! Wij hebben een groot kerst gourmet extravaganza met familie eerste kerstdag. En voor de 2de kerstdag hebben we vor het eerst nog geen plannen. Ook heel spannend.
  Ik kan met de kerstpakketten spanning van vroeger nog goed herinneren. Mijn vader kwam als zakenman vrijwel elke avond met zo'n kerstdoos thuis. Omstebeurt mochten we die dan uitpakken..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je omdanks het feit dat je nog geen plannem hebt toch een hele fijne kerst toe! Wij hebben een groot kerst gourmet extravaganza met familie eerste kerstdag. En voor de 2de kerstdag hebben we vor het eerst nog geen plannen. Ook heel spannend.
  Ik kan met de kerstpakketten spanning van vroeger nog goed herinneren. Mijn vader kwam als zakenman vrijwel elke avond met zo'n kerstdoos thuis. Omstebeurt mochten we die dan uitpakken..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk een kerstpakketje van jou! Wij hebben nog geen kerstplannen en dat voelt heerlijk vrij. Heerlijk met ons drietjes, misschien naar fafamil of misschien toch niet.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij doen helemaal niets bijzonders. Sowieso kent Frankrijk maar alleen maar eerste Kerstdag. De meeste restaurants zijn dicht want Kerst is hiere cht een familiefeest. We gaan wel oudejaarsavond naar een restaurant, heel bijzonder.....
  Ik wens je een rustige Kerst .

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vaak is de voorpret leuker ja..maar soms komt er toch iets verrassends uit een verpakking..
  Ik ga zometeen nog wat kerstcadeautjes voor mijn dochter zoeken en wat spilletjes voor een kerstpakketje voor een vriend die dat goed kan gebruiken. Eerste kerstdag ga ik koken bij mijn moeder, de soep heb ik al uitgekozen; Indiase wortelsoep, de rest met ik nog verzinnen :) Een verrassing voor mezelf zou ik leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee! Hier maken de (grote) kinders zich op voor het kerstgala van de middelbare school vanavond :-), zijn we gezellig met de hele familie bij elkaar op eerste kerstdag (en nemen allemaal wat lekkers mee om te eten) en stappen we 2e kerstdag vroeg in de auto richting de sneeuw in la douce France! Over bofferds gesproken......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kerstavond zijn we heerlijk allemaal thuis, we gaan dan rond de kachel zitten, lezen een kerstverhaal voor, misschien zingen we nog wat kerstliederen,en op tafel staan allemaal lekkere dingen, zoveel mogelijk zelfgemaakt. Veel kaarsjes aan, lampen uit. De kinderen hebben het er vaak over! Vooral de sfeer (en het snoepen natuurlijk!).Leuk idee, een kerstpakketje weggeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dat nu? Jij en foto's horen gewoon bij elkaar. Je weet wel: gewoon de kleine alledaagse dingen op jouw manier op de foto met jouw kleine tekeningen toegevoegd.
  Een kerstboompje is mooi met wat van jouw papieren vogels of andere vouwwerk. Geen lichtjes? Zet er gewoon een paar kaarsjes omheen. Ook gezellig.
  Mijn dochter gaat met haar maatje een nieuwe fase in het leven in en wij vieren kerst met haar en haar nieuwe familie. Gewoon fijn samen zonder grootse poespas of dagelijkse problemen. Ook daar gaat het om de kleine dingen met een beetje liefde voor elkaar.
  Iets wat ik jou ook met volle teugen gun.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met kerst zijn we in Amsterdam, bij onze dochter, erwtensoep en pannenkoeken eten.
  (vanuit het rustige Zeeland)
  Reuze nieuwsgierig naar jouw "kerstpakket", graag doe ik mee.
  Succes met de verkoop zaterdag en zondag.
  Groet Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh fijn! Zou ik graag krijgen! Het fijnste aan Kerst vind ik: Baby Jezus uit de kast halen én hem in het stalletje leggen nadat we van het Kerstavondfeest bij mijn schoonfamilie komen. Hoe laat het ook is, ik doe dit altijd nog voor we gaan slapen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou een kerstpakketje van jou heel erg graag mogen ontvangen.

  Hier staat de kerstboom al op: Oscar de spar. Ja onze boom heeft natuurlijk zijn eigen naam. Hij hangt nog niet zo heel vol, maar vol genoeg met wollen poppetjes, stoffen en houten rendiertjes, zelf geborduurde vintage kerstkaartjes, waar op de achterkant nog pracht wensen staan van mensen die ooit veel van elkaar hielden en helaas wat lelijke plastic rode ballen. Maar dat heb ik over voor mijn twee lieve katten. Waarvan er eentje elke nacht stiekem een vilten kerstman uithaalt en dan weer onder de bank of onder het wasrek verstopt. Een mooier prooitje is er volgens haar niet. Ik denk dat ze een traantje zal laten als kerst voorbij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. awel ja, ik waag mijn kansje eens ! Ik ga dit jaar een speciale kerst hebben : op 2de kesrtdag vertrek ik met een marokkaanse vriendin op vakantie naar marokko en omwille van de handigheid ga ik op kerstdag bij haar en haar gezin logeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Inge,
  Het lijkt me heeeel erg leuk om een kerstpakketje te ontvangen van jou.
  Ik geniet altijd van je mooie foto's en verzinseltjes erbij....hoeveel fantasie!!!
  Goede kerstdagen gewenst, margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 18. What a wonderful gift it would be from you...Our Christmas as with all holidays is a quiet celebration with just the two of us. We have simple decorations this year. My husband will be making a Roast Beef dinner and I will be his sous chef. Then we will open packages from under the tree.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik zou heel graag meedingen! Met kerst doen wij niets, omdat het kan en omdat het mag. We staan stil bij ons geluk en zijn dankbaar. Fijne dagen gewenst, en een nieuw jaar vol liefde, geluk en inspiratie! Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik zou het heel erg leuk vinden om het kerstpakketje / -envelopje te winnen, want ik ben dol op verrassingen en kadootjes :) Eerste kerstdag gaan we eten bij een schoonzus en de rest van de schoonfamilie is er dan ook. Tweede kerstdag gaan we bij mn broertje op visite, zonder eten. Vorig jaar hebben we op kerstavond de herderstocht gelopen in Balloo, dat was heel erg gaaf. In het donker over de heide lopen en onderweg kwamen we onderdelen van het kerstverhaal tegen. Heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. oja, ik heb dit jaar geen kerstboom, daar had ik geen zin in, mn huis is zo al vol genoeg. Wel heb ik een steiger houten kerstboompje, maar daar hangen nog geen versiersels in. Verder heb ik nog 2 kleine kerstboompjes van hout en bast, 2 gehaakte en een sneeuwpop van hout. Oja en nog wat kerstknuffeltjes en winterdeco in de boekenkast en op de tv. Misschien komt er voor die tijd nog iets bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oo wat leuk! Dit jaar is de eerste kerst zonder mijn vader..dus we gaan met zijn vrouw het toch gezellig maken. Op tweede kerstdag is het meest geweldige kerstdiner met mijn beste vrienden, daar kom ik al twintig jaar! Ik verheug me er al enorm op...en ja een kerstpakketje ..dat zou leuk zijn... En ja , ik heb ook een adres in Nederland :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Vandaag een rotbericht gehad, zou maagkanker of darmkanker kunnen zijn! Ja kan, maar kan ook niet!
  Ik ga er nog lekker van genieten! Ben meteen in strijd tegen! Wie dan leeft die dan zorgt toch! Ga lekker jouw polswarmers breien en jouw bloemetjes haken, dat Ziet er zo leuk en vrolijk uit! Hen je die zaterdag ook allemaal gingen? Al die heerlijke papier, haak en breiwerkjes?
  Ik kom kijken hoor!! En dat kerstpakketten lijkt me heerlijk! Ben heel nieuwsgierig wat daar nou in zou kunnen zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha..hier ook een boom met nog niets erin...lampjes wel gevonden, maar de boom staat scheef...morgen nog een poging wagen om m recht te krijgen en anders wordt het een mooie scheve boom met o.a. klosjes met gehaakt lint erop en houten knopen.
  Met kerst ga ik na jaardagsetentje van zoonlief (wordt 17!) op eerste kerstdag, heerlijk haken en genieten van eventjes nietsdoen...misschien fiets ik wel wat door de straten om bij mensen naar binnen te kijken, te genieten van de lampjes en de rust/stilte om mij heen, misschien glipt dat dan ook bij mijzelf naar binnen...
  Oh en je hebt gelijk, het is zo leuk om de verwachting gied te koesteren van de vraag wat er in een pakket zit...heb er al lang geen meer gekregen (afgeschaft bij ons) maar we geven er wel nog aan cliënten, en daar straalt altijd zo'n dankbaarheid vanaf...
  Fijne dagen wens ik je

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dit jaar een kerst zonder zorgen en net geopereerd kind. Na twee taaie kersten gaan wij het ervan nemen! Met familie en eigen gezin, doen waar we zin in hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Dag Ingrid, wat leuk dat je een kerstpakketje wilt weggeven! Ik werk als freelancer en heb eigenlijk nog nooit een kerstpakket gehad! Vandaar dat ik erg benieuwd ben naar de jouwe :) Wij krijgen vlak voor kerst onze puppy! Daar kijk ik zo naar uit! Met kerst gaan we veel naar familie, lekker eten en spelletjes spelen. Ik wens jullie ook een gezellige kerst toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wij krijgen ook al jaren geen kerstpakket meer, aangezien mijn man met pensioen is. Maar er zaten toch altijd wel een paar leuke/lekkere dingetjes is. Wij hebben de eerste kerstdag een familiebrunch met mijn moeder. Er zijn weer wat nieuwe familieleden (achterkleinkind, "verloofde") dus dat wordt heel gezellig. Tweede kerstdag moeten we dan uitrusten. Een verrassing is altijd leuk. Hartelijke groeten en feestelijke dagen, Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hallo Ingrid,
  Ik schrijf niet om mee te doen maar om je alvast fijne dagen te wensen. Soms zijn de kerst-nieuwjaar-driekoningen een beetje te veel voor mij en zou ik mij graag even willen terugtrekken van alle familiebijeenkomsten, maar toch is het ook mooi om bij elkaar te zijn. Dit jaar kunnen 2 van mijn 3 meiden niet naar huis komen en dat maakt het allemaal wel heel anders, niks aan te doen maar wel heeel, ja eerlijk gezegd, verdrietig. Maar kom, we maken er het beste van. Bedankt voor je blog. Ik geniet ervan.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hi Ingrid, ik schrijf je ook niet om mee te doen, maar om te vragen of je die prachtige rechthoekige blauwe vaas (logje 14 december, 5e foto) nog hebt? En zo ja, kan je me laten weten hoe groot hij is en of ik hem eventueel bij je kan bestellen (ik betaal de verzendkosten natuurlijk!). En zo nee, dan hoop ik dat iemand er vreselijk blij mee is :-)

  Groet,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik kwam vandaag thuis van yoga met het fijne gevoel niet te hoeven moeten. Waren de lichtjes kapot gegaan en echt geen idee hoe te maken. Gelijk maar aan de slag de lampjes gingen eruit. Daarna mooie ledlampjes aangeschaft. Gelukkig konden de ballen erin blijven zodat dar meeviel en 1e kerstdag wij met de familie hier gezellig gaan eten na de housewarming van mijn broertje en schoonzus en een wandeling naar de schaapskooi. En 2e kerstdag pyamadag.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuk idee! Wij vieren kerst altijd samen met mijn familie, we openen met zijn allen pakjes en eten verschillende hapjes die ik samen met mijn mama op woensdag voorbereid. De gezelligheid begint dan eigenlijk al een beetje, mama-dochtertijd... De overige kerstdagen zitten we gezellig met ons gezin bij de kerstboom, knutselen we wat, plooi ik wat origamisterren voor de kindjes en kijken we een Disneyfilm met z'n allen. Gewoon heerlijk genieten van elkaar, daarom is de kerstvakantie ook mijn lievelingsvakantie. Alles kan!
  Nog een fijne zondagavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een leuk idee, ik doe graag mee :) Wij krijgen morgen gasten. Tweede kerstdag bakken we zelf kerstpizza, in de vorm van een boom. Met ananas als lichtjes en cherrytomaatjes als ballen. Daar wordt ons dochtertje heel gelukkig van :)

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)