dinsdag 9 augustus 2011

Dolce far niente..

vandaag een Helemaal-Niets-Dag
even uit de hectiek van de stad
en misschien wel uit die van mijn eigen leven..

Dit is het uitzicht van vandaag
(als je het precies wil weten..
dit is de achtertuin van P 
-ook wel bekend als De Leuke Man-
ergens in de Achterhoek)

en natuurlijk groeien de jurken hier niet
aan walnotenbomen...
(als dat wel zo zou zijn
zou ik hier helemaal Nooit meer weggaan)
die heb ik gewoon even opgehangen
voor de Gezelligheid...

over gezellig gesproken, 
ik vind dat een heel merkwaardig woord
het betekent voor iedereen namelijk iets anders..
voor mij: iedereen rond me heen waar ik van hou,
samen lekker (en veel) eten, 
praten over de Dingen van het leven,
in het meest ideale geval regent en waait het buiten,
binnen een houtkacheltje aan..

vertel me wat jij gezellig vind,
ik ben benieuwd
de allergezelligste reactie stuur ik dit
bijzonder gezellige boekje toe..

Rest mij jullie nog het volgende te wensen:

23 opmerkingen:

 1. Wat ik gezellig vind is in mijn enigzins verwilderde stadsachtertuin aan de eigenlijk aan een nieuwe olie-laag toe zijnde versleten tuintafel met mijn "breiclubje" (lees: veel kletsen, zelfgemaakte munt-ijs-thee en appeltaart en zelden breien maar veel haken) een avondje van de avondzon genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ontving gisteren zo'n gezellig kaartje van een oude foto! Ik had een suffe werkdag achter de rug en dat was precies wat ik nodig had. Super leuk en superbedankt, mijn dag was weer helemaal goed! Gezelligheid is voor mij (ook) eten met vrienden of met familie. Meer hoeft het niet te omhelzen. Maar thuis zijn met Molly en een beetje rommelen (en een kop koffie erbij) is voor mij ook ultiem gezellig. Zo zie je maar! Gezelligheid zit in hele kleine dingen. Lieve groeten, Marlous

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel dingen vindt ik gezellig maar vanochtend overviel mij ineens een gezellig gevoel. Terwijl ik het ontbijt aan het klaarmaken was, was mijn dochter van vier in de woonkamer een zelfverzonnen liedje aan het zingen. Het ging over een meisje dat gelukkig was omdat ze zo'n mooi huis had. Alles werd bezongen: haar kamer, de zolder, haar speelgoed, de tuin vol bloemen! Wat een gezellige dochter heb ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. striemende regen, harde wind..schemeruur kaarsjes, wierook..janus(houtkachel)roodgloeiend, Lennard Cohen in de cd speler rood wijntje....pure gezelligheid.

  liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind gezellig dat als je uit kan slapen, de kinderen met hun ijskoude voeten dan onder het dekbed erbij kruipen en dat we dan met zijn allen boekjes gaan lezen. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nu op dit moment zit ik met mijn oude moeder van 91 jaar heel gezellig dit bericht te lezen.
  Samen naar al die mooie plaatjes kijken, muziekjes luisteren, mijn blog een beetje invullen.
  geweldig dat ik dit af en toe nog met haar samen kan doen.
  Kopje koffie erbij en kletsen over vroeger.

  Liefs en een gezellige dag.
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een klein meisje met haar baby broertje samen in een badje in de tuin op het gras. Natuurlijk met een zonnetje erbij. En dan lekker samen spatten. Zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat vind ik gezellig, als we met zn drietjes (en de poezen) bij elkaar zijn en doen wat we willen doen (een spelletje, een handwerkje, tv kijken: whatever) Gewoon de normale dagelijkse dingetjes, geen gedoe: gezellig!

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gezelligheid is voor mij als we op onze kanjers van kleinzonen mogen passen en ze lekker na het bad in hun pyjamaatje en met kroeldoekje bij opa op schoot kruipen om samen boekjes te kijken en voorgelezen te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gezelligheid komt in vele gedaanten. Hand in hand met grote broer naar de supermarkt. Fluisterend met lief boven de bedjes van ons slapend grut hangen, uren kletsen met mijn liefste vriendinnetje, knutselen aan de grote tafel tot een praatje met een wildvreemde op straat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gezellig dat P in de Achterhoek woont, daar wonen wij namelijk ook! En als de toekomst je naar P brengt, lijkt het me heel gezellig als wij elkaar in de toekomst ergens ontmoeten op een Hip & Handgemaakt markt ofzo!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind zoveel alledaagse dingen gezellig: om half zes een glaasje wijn drinken , lekker samen mijn gekookte prutjes eten, samen vredig de avond doorbrengen, koffie drinken op mijn terras en ga zo maar door.
  Leuk dat P in de achterhoek woont, daaar is nog ruimte voor een creatief mens!! Toen ik je post zat te lezen dacht ik ineens: hoe zou het met meneer de Boer afgelopen zijn?.....Dat boek is uit, dat weet ik , maar bij een boek dat je hebt uitgelezen hoort vaak zo'n vraag.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op zaterdagmiddag thuiskomen van een rondje door de stad, flesje wijn open, haard aan, knabbeltje erbij en dan op m'n dooie gemakkie een lekker maaltje koken en dan gezellig tafelen, liefst met onze grote kinderen en aanhang, heerlijk .....
  Groetjes, Truus.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een weekend waarin de kinderen legoën (onder ruzie) en dat manlief en ik dan lekker in die rust allebei ons eigen boek lezen. Of autorijden in de regen en dan lekker met Annie M.G.Schmidt meezingen....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bij iets gezelligs, moet ik meteen hieraan denken:
  als het buiten koud is en het regent heel hard en zelf zit je lekker binnen. Je hoort het geluid van de regen op de ramen, maar binnen is het warm. Lekker met warme sokken en beker thee of warme choco op de bank lekker haken of televisie kijken, natuurlijk met de kaarsjes aan en de mensen van wie je houdt om je heen.
  Daar moet ik onder andere aan denken bij het woord 'gezellig'!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik kwam zondagavond de trein in, had een verjaardag gehad, en plofte neer tegenover een oudere dame met wit-grijs opgestoken haar en blauwe pretoogjes.
  Ik pakte mijn haakwerkje, een mutsje, en begon aan een nieuwe toer toen ik aan de praat raakte met deze dame. Ze vroeg wat ik maakte en vertelde dat ze ook veel gehaakt heeft, en dat weer eens gaat doen. We babbelden wat over handwerkende moeders, wonen in de stad (we misten Utrecht allebei). Midden in dat gesprek vertelde ze dat ze toch wel eenzaam is nu ze niet meer in de stad woont. Oude mensen zijn vaak eenzaam, zo zei ze, maar toen haar bestemming naderde voegde ze er snel aan toe dat dit wel een heel gezellig gesprek was, en dat de treinreis vandaag dus een groot voordeel had. Ken je de film Amelie? Dat ze een blinde meeneemt en vertelt wat ze ziet, en hij daarna met een rood gloeiend hart achterblijft?
  Zo af en toe spreek je een vreemde en is dat zo gezellig, dat je weet dat je haar niet meer vergeet. Ik vind het zo jammer dat ik er niet aan dacht mijn telefoonnummer of mailadrtes snel op te schrijven, maar misschien is gezelligheid ook een kadootje dat niet altijd een vervolg hoeft te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat ik gezellig vind is samen met familie/vrienden aan een grote tafel van mijn verse soep genieten. vooral als het buiten heel erg koud is en iedereen dikke truien draagt en naar elkaar toe kruipt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn verjaardag vorig jaar. Ik vierde niets maar had wel mn vrienden voor het eten uitgenodigd. Tafel vol met lekkere hapjes, kindjes spelen in de tuin, gezellig en harmonieus en de ouders komen eindelijk weer eens aan een gesprek toe. Laatst hadden we redelijk spontaan zo'n zelfde soort avondje bij een vriend die een tafeltennistafel in zn tuin had gezet. Spontaan nodigde iedereen zichzelf uit en was het zomaar een supergezellige avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. je hebt gelijk, gezellig gaat altijd over samen!
  samen met alle kindjes rommelen in pyjama op een rommelige zaterdagochtend en dan spontaan appeltaart gaan bakken.....of cakejes....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Toen ik de bovenste foto zag, dacht ik gelijk aan dit gedicht:  Waar ik naar verlang

  Waar ik naar verlang vandaag, een frisse zomerjurk te dragen, met blote schouders, een uitgesneden hals en rug en vooral goed los om de heupen,

  waarmee ik dan de tuin in loop, de zon schijnt warm, maar de wind houdt het draaglijk en brengt de jurk in beweging en dan

  ben jij er natuurlijk die ook de jurk al even mooi vindt en samen trekken we hem uit en hangen hem aan een tak

  en liggen te kijken in het gras naar zo'n frisse zomerjurk in een boom,
  daar verlang ik het meest naar vandaag.

  (Jo Govaerts)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke vraag, Ingrid! Ik heb met mijn ochtendkoffie GEZELLIG alle reacties zitten lezen. Met een grote glimlach. Fijn dat je weer zo gelukkig aan het worden bent. Geniet maar fijn vandaag! Het is je van harte gegund. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind heel veel gezelligheid overal en nergens. Als er hier thuis een feestje wordt gegeven en familie en vrienden proppen zich in onze woonkamer en blijven ook nog allemaal eten..... 'Gezellig' is voor mij ook lekker 'alleen' met een boek of tijdschrift in de ochtendzon met een kopje koffie en wachten tot een van mijn 4 mannen opstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. gezelligheid heeft voor mij te maken met hoe ik in mijn vel zit ... als het goed gaat is er bijna niets nodig om dat gevoel op te roepen, bij mindere dagen kunnen de gezelligste taferelen me niet bekoren... maar één van mijn gezellige herinneringen : ik zorgde jaren alleen voor de kinderen en vaak voel je dat er een 'extra-aandacht-dagje' nodig is tussen al het rennen door ... dan haalden we de matrasjes van de bedden installeerden die voor de haard met dekbedden en kussen , maakten lekkere dingen en keken samen naar een film of speelden een spel ... en in de zomer bij heel mooie dagen verhuisden de matrasjes naar buiten, maar vaak weren we gewekt door de vochtige ochtenddauw en toch konden we het niet laten :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)