zondag 28 april 2013

Bloglovin (oh oh)


bloggen is een soort van Eenzame bezigheid,
ik zit hier een beetje achter mijn laptop
(samen met een kopje zwarte koffie, dat wel)
bekijk mijn foto's, bedenk een eerst zin
(en als dat niet wil komen, zit ik
nog eens even in het zonnetje)
vervolgens klik ik op verzenden en dan...
heb ik geen idee hoe en waar het terecht komt..
nu heb ik in de loop der jaren
al heel wat lezers leren kennen via de mail,
en in levende lijve ontmoet..
(tot mijn grote plezier, trouwens,
wat een leuke vrouwen allemaal!)


ook klikte ik vaak op de kleine ava's
die je ziet via Friend Connect,
zodat ik een idee heb wie mijn blog leest en volgt..
daar is bij mij nu enige verwarring over ontstaan
ik lees overal dat je blogs niet meer kunt volgen
via Google vanaf 1 juni
maar of dat nu alleen de Rss reader is
of dat de hele Friend Connect gadget verdwijnt
weet ik eigenlijk niet goed..
wel, zo heb ik begrepen kun je ook volgen
via Bloglovin...
maar eerst moet ik dan een code knippen en plakken
om mijn blog te claimen
(ik krijg altijd de zenuwen van dit soort veranderingen..
maar dit moet ik plakken
en waarschijnlijk kom je zo op mijn blog uit
ik hoop dat het lukt zo
en dat jullie mijn blog (ook) via Bloglovin
gaan volgen..het is niet moeilijk,
je meld je aan en je klikt op volgen
ik zou het bijzonder waarderen als je het doet,
gewoon voor de gezelligheid
bloggen is tenslotte een best wel 
een eenzame bezigheid :))

fijne zonnige dag voor jou
-X-

29 opmerkingen:

 1. Ik wil niet je zondag bederven, maar volgens mij werkt de link niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. in eerste instantie niet maar na wat knutselen van P (en een stress moment van mij:) doet ie het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Werkt inderdaad prima, en ik volgde je al via bloglovin. Je kan namelijk je hele leeslijst in 1 klap importereren. Wel jammer dat je al die hoofdjes en namen niet meer kan zien alleen het aantal volgers en dat maakt het dan inderdaad soms best eenzaam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij stopt niet friendconnect maar alleen de google reader. Volgen met blogger blijft ook gewoon mogelijk, via de leeslijst op de homepage (het bleek dat ik dat altijd al zo deed en dat hele reader nooit heb gebruikt).
  Ik heb al een tijdje ook bloglovin, vind het wel heel jammer dat je daar niet kunt zien wie je volgers zijn :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg je al via bloglovin, wat ik trouwens perfect vind werken. Al je favorieten blogs handig bij elkaar en de nieuwe berichten!
  Wij eenzame?! vrouwen allemaal samen in cyberspace, gezellig toch?

  Een kleurrijke groet,
  Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lukt prima via bloglovin, je link werkt..ik geniet van je schrijfsels..is eigenlijk het eerst wat ik lees s morgens, nog voor de krant!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ondertussen al gewend aan Bloglovin. Je staat al keurig in mijn lijstje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die vraag stelde ik voorbije week ook op mijn blog. Google Friend Connect blijft bestaan. Ik volg zo mijn blogs. Die staan ook automatisch op de leeslijst van Blogger. Volgens mij moet je helemaal niets aanpassen. Ik wacht af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik volgde je ook al via blogloving, ik heb gewoon de hele leeslijst geïmporteerd. En geloof, als ik dat kan, dan iedereen!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind bloggen net heel gezellig, in mijn hoofd neem ik mijn lieve actieve volgsters met me mee door het leven. De stille volgers ken ik natuurlijk niet, ik zou wel op hun naam kunnen kijken of ze een blog hebben. Maar doe dit veel sneller als ze zelf ook een reactie achterlaten of meerdere, dan ben ik wel benieuwd naar meer. Zo heb ik een hele verzameling lieve blogdinnen om me heen, die mij volgen en ik hun. Ik neem ze in gedachten mee naar de kringloop, ze waren rond in mijn huis met alle lieve en mooie dingen die ze me toestuurden. Ik kocht pas een prachtig lotto spel en moest bij het zien van de prachtige oude doos aan jou denken en zo heb ik nog een aantal dames die in mijn gedachten zijn als ik iets tegenkom. Ik voel me enorm rijk met zoveel lieve blogdames om me heen. Ennuh lees eigenlijk altijd net zoals Zaanse Zolder Syl via de homepage van Blogger in de leeslijst een beginstukje van een blog en klik dan door om verder te lezen.
  Nog een heel fijn weekend gewenst! Warme groetjes van Susan, wie weet wordt je nu toch wel benieuwd naar mijn blog ;). Foto van die doos heb ik nog niet gedeeld :p.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ergens ook juist heel gezellig; lekker met een kopje koffie blogjes lezen en plaatsen, en zo ook een beetje met mensen mee kunnen kijken. Al ben ik blij dat ik wat dat betreft niet alleen met bloggen werk, maar ook 'gewone' vrienden heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ach nee, ik ben al niet zo vlot. Even ook aan mijn blog toegevoegd, en op heil van goede zegen gaat het werken. Je staat zeker in mijn lijst :) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. uuuuuuh, ik snap hier dus helemaal niets van! dat moet ik dus ook doen voor mijn blogs? niet dat ik zoveel volgers heb, maar toch! hè get, ik heb eigenlijk helemaal geen zin me hierin te verdiepen, maar zal het toch eens doen *zucht*
  maar geen zorg, jouw blog zal ik zeker weten te vinden!
  ik wens je een zonnigste zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. herkenbaar...
  ik heb ook maar bloglovin ingeschakeld.
  Daar zitten we straks 1 juni met een kop koffie achter onze blogs. En dan?!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik volg blogs nog gewoon via het dashboard (leeslijst) van Blogger. De enige reden dat ik me wel heb aangemeld bij Bloglovin is dat ik mijn lezers een knop wilde kunnen aanbieden om volger te worden via Bloglovin. Dus nu heb ik een aantal 'gezichtjes' en een aantal op dat Blogloving-knopje. Ik vermoed dat het deels overlapt, maar dat moet ik nog eens uitzoeken.

  Groetjes,
  Marieke
  mamadoggie.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 16. :) here the same!
  kom je mij ook volgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik volgde je al via Bloglovin hoor! Gewoon leeslijst van blogger kopiëren, geen probleem!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Er zijn heel veel feedreaders die je kunt gebruiken. Ik gebruik zelf The Old Reader, lijkt erg op de Google Reader. Men verwacht dat Google Friends Connect dezelfde weg zal gaan als de reader en iGoogle. Google zet nu eenmaal heavy in op Google+

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik volg je al een tijdje via Bloglovin'. Het hoe en waarom van Google is mij ook niet helemaal bekend. Ik vind Bloglovin' gewoon fijn werken....

  Groetjes van Ellebel

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik volg je ook op bloglovin samen met nog 637 anderen ! Om te zien hoeveel volgers je hebt, ga je als volgt te werk: plaats je blogadres in het zoekveldje en druk op het knopje. Daarna kan je zien hoeveel volgers je op bloglovin hebt. Als je dan op 'followers' klikt kan je een aantal van je volgers zien. Ik heb wel geen idee hoe je ze allemaal kan zien.
  Veel plezier nog !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik herken het helemaal wat je schrijft over claimen enzo. Toch heb ook ik de stap gezet en heb nu bloglovin op mijn blog geplaatst. Wel erg jammer om niet alle volgers te kunnen zien. Of is daar een trucje voor?

  Ik ben ook erg benieuwd wat er op 1 juni nu echt gaat veranderen. Misschien is het gewoon een goede grap of publiciteitstunt..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. In plaats van via google reader ga ik blogs via Feedly volgen. Hoef je helemaal niks voor te plakken :) Het neemt ook gewoon je hele leeslijst van google reader over.
  Ik denk dan iedereen wel zijn eigen manier zal vinden om zijn favoriete blogs te volgen zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik schreef het al bij Martine, maar meld het jou ook maar even met linkj en al:
  Ik las op Googles eigen blog dat alleen de reader verdwijnt...? Dus volg alle ophef niet helemaal. "Google Friend Connect was only removed for NON-Blogger Sites. If you use Blogger the GFC widget will continue to work." http://googleblog.blogspot.nl/2011/11/more-spring-cleaning-out-of-season.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Er is niks aan de hand als je Blogger gebruikt, dan kun je nog steeds Google Friend Connect gebruiken. De leeslijst in Blogger blijft ook gewoon bestaan. Niks aan de hand, maar het heeft er wel voor gezorgd dat er een hoop storm opeens was in Blog land! Ik blijf je gewoon volgen via Google Friend connect en lees je posts in Blogger Reader :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat vind ik u toch lief! Heb er geen andere woorden voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hier volg ik je al tijden via Bloglovin' een aanrader voor de verstokte bloglezer. Maakt een accountje, je zoekt het blog op (linkje knippen en plakken), deelt hem in de juiste categorie en zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwe blogs.

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)