zaterdag 13 april 2013

Organizing a party.. and a little DIY



de afgelopen dagen
had ik mij eigenlijk bezig moeten houden
met de organisatie van mijn boeken feestje
volgende week zondag
dat deed ik ook wel, soort van...


maar echt opschieten doet het niet..
ik beweeg me eigenlijk een beetje rondom
het feestje heen..
elke keer begin ik met lijstjes maken
of beter gezegd ik pak een pen en papier
en vervolgens weet ik helemaal niet 
wat ik op moet schrijven..
(uiteindelijk heb ik dan een vel vol
getekende vogeltjes..wat misschien wel leuk is
maar echt efficiënt is het allemaal niet)


ik organiseerde nog nooit een feestje
voor Zoveel mensen
maar ik bedacht dat het misschien wel handig zou zijn,
om dienbladen te hebben
waar ik dan alles op kon zetten
(ik weet alleen nog niet zo goed wat dat
alles dan is..)


ik nam ze mee bij de kringloop
maar omdat ze er zo saai uitzien,
plakte ik er plakplastic op
(het meeste is oud, maar van de bovenste foto is van 
Kitch Kitchen, mocht je er ook zin in hebben..)
ik kocht kopjes..rietjes..
omdat ze er zo vrolijk uitzien..


de taarten zijn geregeld,
met dank aan Fem die de meeste zal bakken
en P die zijn hand niet omdraait (zegt hij:)
voor een paar appeltaarten..
dan had ik nog bedacht dat het misschien
wel leuk zou zijn om wat hapjes te serveren
bij een glaasje wijn..
dan schrijf ik enthousiast olijven op
en dat is dan ook meteen het enige 
wat er op het briefje staat..


dus...
mocht je nog ideeën hebben
over het organiseren van feestjes voor 
zo'n man (vrouw) of 60
laat maar horen
want ik kom er vooralsnog niet uit..
ik heb al wel hele Feestelijk dienbladen
dat wel..

fijne dag
-X-

28 opmerkingen:

  1. Het spijt me veel verder dan blokjes kaas kom ik niet. Oh ja wat ik zelf heel lekker vind is veel knabbelgroente en radijsjes die zijn er nu al, heerlijk!!!!!, vooral veel wortel en dan dipsausjes erbij, heel ouderwets hoor.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uilenoogjes! Van bladerdeeg en cocktailworstjes. Dé hit bij ons thuis.. Deel ontdooide bladerdeegplakjes in 4en en leg er in het midden dwars een worstje op (van punt links boven naar punt rechts onder bedoel ik). Punt rechts boven naar links onder over het worstje vouwen en links onder naar rechts boven er overheen. In de oven 25/30 min. klaar!
    Succes verzekerd. Je krijgt vast nog vééél meer tips dus Succes!!! Trouwens, de aankleding doet ook wat en de dienbladen zijn in elk geval al super!
    Groetjes Janine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier vind ik altijd troost voor dat soort dingen. En goede recepten.
    http://thestonesoup.com/blog/snacks-and-starters/#
    Succes en veel plezier alvast!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Grappig om te lezen dat je je vooral "om het feestje heen beweegt". Dat ken ik :)
    Leuke blog! En ehm...ehm... een idee voor hapjes:

    -mensen waarderen het altijd als je stukjes fruit bij de hapjes serveert (ook als is het zoet en niet hartig- veel mensen vinden 'gezond'ook fijn)
    -en nog een gekke: aardappelbolletjes! En dan bedoel ik niet de krieltjes, maar die uit de diepvries, die je in koekenpan of friteuse bakt. Lekkere kruiden er over heen, bakken, leuk vlaggetje in zo'n bolletje prikken en serveren maar!
    Succes! Ben benieuwd naar je verhalen!
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ge hebt echt een zalig boek gemaakt !
    Ik geniet er al twee weken van

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 1)soepstengels van bladerdeeg: plak bladerdeeg openrollen, bestrijken met een geklutst eitje, sesamzaadjes en/of ander lekkers zoals gemalen kaas en Italiaanse kruiden overstrooien, in dunne reepjes snijden, een paar keer om eigen as draaien, 15 min bakken op 180°C 2)gazpacho 3) minisandwiches: 2 sneden brood met daartussen groentjes, sausje, kaas of ... versnijden tot 4 driehoekjes, prikkertje erin 4) minipizza's 5) rauwe groenten en dipsaus

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat herkenbaar! Zelf ben ik ook meestal op die manier bezig. Hahaha

    Tip: monchou hapjes. Erg makkelijk te maken. En hier zijn ze altijd favoriet bij de hapjes. Je mengt monchou met een beetje gesnipperd uitje. Niet teveel ui anders wordt het te overheersend. Plakjes cervelaatworst, die snij je door de helft. Dan doe je een klein beetje monchou erop en je maakt er een rolletje van of een waaiertje. Lekker vooraf klaar te maken.
    Veel plezier met de rest van de voorbereidingen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een beetje om de hete brij heen draaien...
    helaas ook bij mij een bekend verschijnsel. Maar het komt toch altijd wel weer op zijn pootjes terecht. Iets wat hier altijd in goede aarde valt is een hartige taart. Eenvoudig met een bodem van bladerdeeg. Maak 'm niet te hoog en snijd in kleine blokjes. Zowel warm als koud een lekker hartig hapje.
    Succes!
    Groeten, Netje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zou het dan ook bij het thema retro/ nostalgie houden: prikkertjes met kaasje, augurkje, ...! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat ook altijd wel in de smaak valt is lekkere ham met monchou en knoflook. Evt verse knoflook door de monchou mengen met btje peper of evt iets van peterselie dit mengsel op plakje ham smeren plakje ham er weer bovenop en dan weer wat smeersel enz enz.
    (kan ook evt voor t gemak kant en klare kruidenkaas nemen)Tijdje in de koelkast, in stukjes snijden en serveren
    -
    Ook de wraps met roomkaas en zalm zijn ook altijd wel gewild.

    En makkelijk van te voren klaar te maken.
    Ff googlen er zijn genoeg recepten.

    En euh... Leuk je dienbladen en je fleurige rietjes e.d.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ik heb niet alles gelezen hierboven, maar hier een paar suggesties:
    -kruim van wit brood pletten en een soort pannekoek van maken (platrollen), beleggen met gerookte zalm en kruidenkaas, oprollen en in een filmpapiertje rollen, dan invriezen. Vlak voor het serveren uit de vriezer halen en in schijfjes snijden, nog even wat laten ontdooien en serveren
    -warme hapjes: mini-loempia's, witlooftaartjes, pizza's. Zo'n dingen vindt je o.a. bij O'Cool.
    -koude hapjes: toastjes met (verse) eiersla, krabsla, preparé... versieren met wat peterselie, bieslook, augurkje...
    -rouwe groentjes met dipsausjes
    -quiche in kleine blokjes
    -cupcakes in kleurige papiertjes
    -kleine appelflapjes
    -gewoon wat chips en crackertjes, nootjes...
    -mini-dessertjes: rijstpap, chocomousse, tiramisu... je kan in de Ava zo van die plastieken dessertbekertjes kopen om ze op voorhand te kunnen klaarmaken...
    -fruitsla (mmmm!) of sateestokjes met fruit erop geprikt

    't hangt er natuurlijk ook van af hoeveel tijd je hebt om dingen voor te bereiden, hoeveel volk je hebt om op de moment zelf dingen op te warmen, frituren, serveren...

    in elk geval veel succes, maak er een geweldig feestje van!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. kaas met een druifje, zoute stengels en onthoud : jij bent het hapje van die dag !
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi, hoi,

    Nog een leuke variant op de roomkaas hapjes zou blokjes kaas kunnen zijn en wel zo.....neem een plak kaas, voorgesneden is in dit geval lekker makkelijk, smeer daar je roomkaas mengseltje op, dan weer een plak kaas, mengseltje enz totdat je 3 a 4 plakjes kaas hebt gebruikt, eindig met een plak kaas. Zet dit eerst even in de koeling en snijdt hier later blokjes van met een warm mes.Het gaat vast helemaal goed komen met je feestje! Succes met voorbereiden komende week!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een leuke dienbladen zeg. Eigenlijk maak het niet uit wat je er op zet, hier wordt je al vrolijk van!
    Groetjes Judith van Zo gezellig brocant

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi die dienbladen. Feest gaat vast helemaal goed komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je bent in iedergeval al heerlijk op weg!

    liefs,
    Samantha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. olijven blokjes kaas, plakjes worst, snoeptomaatjes, komkommerschijfjes, pinda's..

    prachtige schoteltjes voor het gebak

    koffie thee limonade wijn bier

    schaaltjes voor de lekkere hapjes

    en je krijgt vast kleine kadootjes en bloemen dus vaasjes klaar zetten en een plekje maken voor de attenties..

    waxine lichtjes in potjes voor de sfeer.. wat serpentines en balonnen...

    zo goed ?

    :-)

    xx
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Lekker Hollands; een augurk met boterhamworst.
    En mijn opa maakte vroeger vaak heerlijke saussijzenbroodjes met gehakt en kruiden in bladerdeeg gewikkeld.
    Alhoewel dit is niet voor vegetariërs geschikt.
    Succes met de voorbereidingen, je hebt nog een week. Tijd zat. En die Hema rietjes, GEWELDIG. ik heb ze ook aangeschaft. Voor als er ooit een feestje komt. In de toekomst.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Als je de taarten al 'zelf' maakt zou ik de hapjes lekker simpel houden. Olijven, van die pepers gevuld met geitenkaas, turks brood in stukken met lekkere smeerseltjes, soepstengeltjes met olijfolie/kruiden dip. Lekker fris met cherrytomaatjes en komkommer erbij. Dat soort dingen, die je gewoon alleen hoeft klaar te zetten en niet hoeft te bereiden. Als je het toch zelf wilt maken: hapjes van (aardappel)frittata of (pompoen/courgette)quiche zijn heel goed van te voren te maken want zijn koud minstens zo lekker als warm. Misschien heb je er iets aan, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Bij ons komen er elke verjaardag zo'n 40 man, beetje omvangrijke familie, maar ik moet zeggen dat ik altijd te veel heb! Tomaat-basilicum-mozzarella-stokjes, zalm wraps, gewoon een stukje kaas met een uitje, nootjes, zoiets? Nou ja je hebt al heel veel tips volgens mij en als het eenmaal zo ver is komt het allemaal goed! Je doet het niet alleen! Baal nu trouwens wel weer dat 'onze' hema die rietjes nog niet heeft..!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Een bakje druiven, rozijntjes en nootjes doen het altijd goed en zijn erg makkelijk, maar ook worteltjes, radijsjes, komkommer, olijven en kleine knakworstjes! Simpel maar erg lekker! Succes met de voorbereiding!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat ik altijd wel,lekker vind is gewoon een Hollands klein gehaktballetje met prikkertje en mosterd!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wij hebben twee feestjes...maar niet bij ons...heerlijk genieten...jij ook veel plezier...en ik hoop dat er bij onze feestjes ook APPELTAART is...xxxx ENJOY your party xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  24. The trays look fantastic, what a good idea. I hope the party goes well. X

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik zou het vooral lekker maar eenvoudig houden en stukjes fruit happen ook altijd wel lekker weg! Ik heb ineens zo'n zin in bowl met een toef suikervolle;) slagroom!!!

    Geniet vandaag eerst maar eens van het zonnetje? Ik heb hem nog niet weten te vinden:(

    Liefs van mij,
    Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Plakjes bladerdeeg, in 4 driehoekjes snijden. Pizzakruiden er overheen, geraspte kaas erover en even 20 minuutjes in de oven.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. In het kader van het boek oldskoolhapjes? Dus gevulde eieren, klaasblokjes

    BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)