dinsdag 12 december 2017

Ik knutsel voort..


Soms vraag ik me werkelijk af of ik nog wel aan kan
komen met die knutseldingetjes, als ik het hele
veranderde bloglandschap bekijk zie ik veelal proffesioneel
uitziende pagina's, vaak gesponsord en wel, en als ik dan 
mijn blog bekijk, ziet het eruit als een in elkaar geknutseld
rommelig geheel, wat het natuurlijk ook is..
Dan vraag ik me af of het authentiek is (haha) of dat ik 
gewoon ergens ben blijven hangen en de boot heb gemist.
Niet dat dat erg is, ik heb zoveel schepen de haven uit zien
varen waar ik misschien op had moeten zitten, dat je inmiddels
beter kan zeggen dat ik de hele vloot gemist heb..


Meestal ben ik blij dat ik op de kade ben blijven staan,
ik zou waarschijnlijk toch zeeziek worden op zo'n boot ;-)
Maar soms vraag ik me ineens af of ik niet mee had 
moeten gaan, wat er zou zijn achter de horizon..
En dan ga ik maar gewoon weer verder waar ik gebleven was
en knutsel ik weer een blogberichtje in elkaar, post het
hier, klik mijn blog weg en ga ik andere dingen doen.
Ik denk dat het menselijk is om jezelf te vergelijken met
anderen maar uiteindelijk heb je er niets aan, er zijn altijd 
dingen die beter lijken dan wat jij hebt/doet maar ook
weer vele situaties die vele malen minder zijn,
je hoeft enkel het journaal aan te zetten ter relativering..
Dan kan je niet tot een andere conclusie komen dan dat
het precies goed is waar je bent, of wat je doet
dus ik rommel nog fijn een beetje door op en aan
deze blog, hij past me, alles in overweging genomen,
uitstekend (tot het moment dat ik me weer afvraag..haha)

Ik wuif naar je met een witte zakdoek vanaf de kade
-X-

27 opmerkingen:

 1. Ik geniet juist zo van die kleine knutseltjes van jou. Van al die grote professionele projecten word ik ook heel onrustig.En idd vaak gesponsord,dat is toch niet leuk meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien als die bloggers met die professionele pagina`s wel denken als ze jouw blog lezen: was het niet veel fijner geweest als ik wat dichter bij mezelf was gebleven....Blijf maar lekker zo! Madeleine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch fijn dat je schrijft dat je blog 'jou past'!
  Ik vaar graag nog zo lang mogelijk mee op jouw bootje.
  Tot nu toe geen inspirerender blog gevonden dan die van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi, gewoon doorgaan Ingrid. Die twijfel of je wel op de juiste bood zit, dat vraag ik me ook zo vaak af. Ik doe met je mee en wuif terug! Fijne dinsdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach, ik ben vaak jaloers op je doorzettingskracht, je volhouden van dit blog, met al je herkenbare schommelingen.
  Ik ploeter op dit moment zwaar door of tegen het leven. Het komt wel weer goed, maar ik baaaaal zo van dat geploeter...zie dat ook wel bij jou terug, en weet dan dat we dus niet alleen zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Soort van pompon knutsel leukerd hoor en je blog is heerlijk gewoon simpele lieve dingen.zen en zalig.gr.Silvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je maakt zulke mooie lieve dingen!! en van die blije foto's! Kan jou het schelen wat een ander doet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een lief bloemetje! Ik hou zo van de kleine knutseldingen op je blog en maak ze ook heel dikwijls. Ik dacht net nog, oh, er ligt hier wel een potlood maar geen draadje... Niet veranderen hoor. Het is juist een heel menselijk blog. Met alle twijfels en ergernissen van het leven. op het internet lijkt het wel of alles super moet zijn. Het leven is niet altijd super
  leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha ik lees graag allerlei soorten blogs, maar al te gelikt vind ik niet meer leuk. Jij hebt echt hele mooie plaatjes, creatief en uniek. Daarmee steek je wat mij betreft boven een heleboel creablogs uit. Dat wou je toch horen? LOL En juist die verhaaltjes erbij maken dat ik me TOCH een beetje erin herken, ondanks dat ik zelden wat maak. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ga alsjeblieft zo door hoor Ingrid! Bij veel van die professioneel uitziende blogs krijg ik last van een acuut minderwaardigheidscomplex omdat bij mij alles rommeliger verloopt en ik er dan vaak maar helemaal niet aan begin. Bij jouw knutseltjes denk ik: "dat kan ik ook, gauw eventjes proberen!".
  Je tekeningen zijn trouwens heel erg professioneel. Dat is voor mij een brug te ver maar ik geniet er enorm van!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Volgens mij doe je precies het goede en is het vooral de twijfel die soms anders doet voelen.was je op de boot gestapt dan had je vast ook "geknutseld" én getwijfeld en was je nog zeeziek geweest ook ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Ingrid, wat ben je toch grappig met die boten enzo...ik moet er altijd van glimlachen en het gekke is...ik zie het ook echt voor me! Jij kan zo 'beeldend' schrijven (die omschrijving bestaat waarschijnlijk helemaal niet maar je begrijpt wel wat ik bedoel hè). Ik hou van je eenvoudige knutsel-frutsels. Weet je wat er zo aanspreekt aan jouw 'knutsels'? Ik krijg meteen zin om het uit te proberen om het er haalbaar uitziet en dat heb ik dan weer niet bij al die 'opgesmukte-hip-en-trendy-blogs'. Dus, lieve Ingrid, doe gezellig verder op je eigen manier. Ik blader trouwens wekelijks één van je boeken door en dan lees ik je verhaaltjes. Vandaag las ik dat mooie over dat je wenste dat je een herderin was...in de bergen en dat je je gebreide sokken uitdeelde aan éénieder die koude voeten had...zo mooi!
  Lieve groet,
  Tiny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Och...ik loop door een quiltland met allemaal vreselijk ingewikkelde, dure quiltpatronen uit héle dure boeken met héle dure quiltlapjes en frutsel lekker aan met lapjes van de markt of gekregen of die dure quiltlapjes maar dan voor de helft van de prijs en helemaal geen dure patronen, gewoon van een leuk plaatje of uit een gekregen tijdschrift....soms lastig, meest is het genieten van het bezig zijn! En zo geniet ik ook van jouw frutsels :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jouw blog is een verademing naast alles wat zo nodig snel en perfect "moet" zijn. Jouw stukjes raken mij altijd recht in het hart en ontroeren me soms ook. Veel dank en liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk blogje en wat een leuk bloemetje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh deze ga ik gebruiken als mijn nichtje er weer is. Laatst was ze zelfs verbolgen over de gedekte tafel. Ze had helemaal geen tijd om te eten. Ze wilde meteen knutselen. Samen met ons dochtertje zijn dit de meest perfecte projecten die er zijn. Ze zijn allebei van: niet te veel moeite en vooral snel resultaat. ;-)

  En de ster ga ik ook gebruiken. Ik zocht nog een mooie knutsel voor de kleuters van de kerk met een kerst werkje. Deze is helemaal perfect voor ze. Top. En ga zo door.

  (Met andere woorden sluit ik me dus bij alle dames aan die zeggen: blijf vooral jezelf en geef niet op. Je blog is perfect zo.)

  Lieve groet, Clarisse

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve Ingrid, blijf asjeblieft zo fijn knutselen en doorgaan! Ik hou van je eerlijkheid en echtheid, en heb afgelopen zondag weer heerlijk ‘na-geknutseld’ met dochterlief! Beide trots op onze sterren ✨��

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het er alles behalve rommelig uitzien hoor. Wel bont, kleurrijk en bovenal gezellig!
  En ik raak absoluut niet uitgekeken op je knutseldingetjes. Wat mij betreft gewoon zo door gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind het juist heerlijk om bij je te lezen... Je rommelt lekker wat aan, er gaat eens iets fout en je bent blij met kleine dingen.
  Ik raak wel eens verstrikt in alle ingewikkelde dingen op andere blogs. Bij jou denk ik vaak: “even koffie en kijken wat Ingrid doet”. Vaak zie ik dingetjes waarvan ik denk dat ik dat ook wel kan en dan fröbel ik gezellig met je mee zonder dat ik eerst allerlei spullen moet aanschaffen. Een draadje en een papiertje hebben we immers altijd wel.
  Groet, Ikkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Blijf alsjeblieft gewoon doen zoals je doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heel leuk. Jammer dat er geen (voorbeeld)filmpje bijzit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk idee, dit ga ik zeker proberen! En wat betreft je schrijven: ik vind het juist fijn dat je zo dicht bij jezelf blijft en dat je blog niet zo commercieel is. Dat merk je direct, als iets is afgestemd op wat 'de massa' wil. Het is een verademing dat jij gewoon blogt over wat er in je opkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heb je blog net gevonden via Pinterest en ben hem nu aan het bekijken via mijn browser (toch wat authentieker Haha) ik word er heel blij van, en ik heb via pinterest al veel gezien. Je hebt een mooi handschrift, doet me denken aan een vriendin van de kunstacademie. Fijn, no nonsense, leuke dingen om te maken (zoals deze bloem, nog niet eerder tegengekomen). Dus ga vooral door je hebt er een fan bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik hou van al jouw fröbeldingen; origineel en gezellig:) Van al die "over the top" knutsels die zo professioneel zijn word ik maar zenuwachtig; het moet wel leuk blijven, geen wedstrijd. Lekker fröbelen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Je eigen koers varen, heet dat toch? Gewoon blijven doen. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat heb je een mooie blog, ik word er helemaal blij van. En de metafoor van de boot ook, haha. Gr. Edith

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)