maandag 27 februari 2012

Monday monday, to you too..#3


het is weer maandagochtend,
ik kan er gewoon Niet omheen,
maandagochtend en ik gaan (zoals inmiddels Welbekend)
gewoon niet samen,
dat komt waarschijnlijk ook,
omdat ik de laatste tijd zulke onwaarschijnlijk
 leuke weekenden heb,
zaterdag een kringloop- en Deventer dagje,
gisteren met mijn broer, schoonzus en Guusje,
een high tea in Amsterdam
(waarbij ik veel te veel, maar wel heel lekker at)

via Twitter las ik deze oproep
ik heb meteen gereageerd, eigenlijk in een opwelling,
en kreeg al vrij snel een mailtje terug,
dat het leuk was dat ik mee wilde doen,
het is een soort oefening in Omdenken,
en dat ik nog veel moet oefenen is duidelijk,
ik kan namelijk geen enkele Omdenker
voor de maandagochtend vinden,
ik blijk hangen in een soort
maandag-ochtend-weerstand..


-de tekst is van de Chinese dichter Loe Yoe-

dus als jij een goede omdenker,
voor de lastigste (voor mij) ochtend van de week weet,
laat het mij weten,
onder degene die een reactie achterlaat,
verloot ik een klein gezellig maandag-omdenk-pakketje,
ik ga niet zeggen de Beste reactie,
want welke andere gedachte dan ook
over maandagochtenden,
vind ik uitstekend!
Alvast bedankt en ondanks dit gesomber,
van mijn kant,
een Stralende Maandag Gewenst
-x-

23 opmerkingen:

 1. Dubbele espresso en niet aan De Maandag denken maar aan De Ochtend. Da's niet persé omdenken, maar wel in het moment 'denken' (en natuurlijk moet je daar 'zijn' lezen en al het (om)denken achterwege laten :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou zeggen niet omdenken maar omdoen. Zorg dat je niet achter je laptop zit en naar buiten kan staren (waar het weer deprimerend is) Dus zorg dat je zondagavond alles klaar zet...voor iets wat je leuk vindt (kringloopwinkels struinen) Opstaan, ontbijtje, spulletjes gepakt en op pad! Dat helpt mij in ieder geval. En dan kom je thuis...en dan heb je in ieder geval iets positiefs gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maandagochtend = een hele nieuwe, 'schone' week voor je met allemaal kansen en mogelijkheden! Heerlijk vind ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sinds ik kinderen heb(25 jaar) is mijn maadagmorgendepressie (en die begon zondagmiddag al) verdwenen.Wat een geluk dat ik daar overheen ben!! Ik ervaar elke dag als een nieuwe dag (en 'oud en nieuw' heeft geen meerwaarde)
  Hier schijnt de zon een beetje, dus ik stuur je een straal!
  Een tip.......doe alsof het dinsdagochtend is

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijke maandagochtenden, iedereen naar het werk en ik heb het voorrecht om lekker thuis te zijn en alles te doen in mijn eigen tempo:))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maandag is zoals de reis naar je vakantieadres. Soms geeft het wat gedoe, of zelfs stress, maar ook is er de belofte van iets moois: je bent immers onderweg naar je vákantieadres.
  Zie maandag als de reis naar je weekend. Soms geeft het stress, maar uiteindelijk is het gewoon een reis naar iets leuks.
  Goede reis gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. JA de maandag...ik prent mij zondags altijd in dat het bijna weekend is....hahahaha en het werkt het gevoel verandert zo zachtjes aan als of de maandag er tussen uit is ...als ik het zo terug lees...klinkt het best raar...maar dat kan me niks schelen...mijn week....eind is begonnen x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb geen zin in de maandag, maar als kinderen en man weer weg zijn en het huis weer mijn domein is, samen met hond en 2 poezen dan begin ik echt (met tegenzin) als een wervelwind mijn huis schoon te maken, kom al stoffend bij de PC om een berichtje HIER achter te laten, en vanmiddag is mijn huis en hoofd weer fris en schoon en de rest van de week is voor MIJ!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maandagochtend,het begin van een nieuwe week, waarin mogelijk weer nieuwe verrassende zaken in het verschiet liggen. Tja..... en het is eigenlijk ook wel heel erg lekker dat je in je eigen tempo op gang kunt komen,zonder de druk van op tijd te zijn voor je werk en al aan allerlei verwachten te moeten voldoen. Kortom pluk de dag en je mag er best heel rustig aan beginnen hoor met een lekker kopje koffie erbij. Maak evt een klein lijstje en wees dan aan het einde van deze dag heel erg trots op wat je gedaan hebt! Maak er een mooie dag van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maandag is de wachtruimte, de ruimte in je hoofd voor de komende week een week vol nieuwe ontdekkingen, creaties etc. Maandag is het rustmoment geniet er van en verzet je niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leg zondagavond, als je je goed voelt, alvast klaar wat je maandag aan kleding gaat dragen, accesoires en al. Dan kun je dat 's morgens al aantrekken met een goed gevoel.
  En gun jezelf 1 leuk ding op de maandag, een soort mini-ingrid-verwendingetje. het hoeft maar heel klein te zijn, een bloemetje voor jezelf, een lekker lange douche, of waar je maar zin in hebt. Als je dat op zondag al bedenkt heb je iets om je op te verheugen..

  Verder is het een dag als alle anderen, het "maandag-gevoel" zit echt alleen maar in je hoofd, en dat is hetgeen dat veranderen kan..

  Heb een fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien moeten we het net als met Pasen en Kerst doen en van de maandag een tweede zondag maken. Vervolgens ga je over naar de dinsdag en zo ben je voor eens en voor altijd van de maandag af. Van mij mogen ze daar best wet van maken hoor, ik hecht ook niet zo aan de maandag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op maandag kan je alweer uitkijken naar het weekend. Sinds kort werk ik altijd op de maandag en dat vindt ik heerlijk, anders kwam ik maar niet op gang...nu moet ik wel. Ergens gaan koffie drinken, en maandag moet je maar als verwen/relax dagje zien, dan voel je in ieder geval niet schuldig doordat je maar niet op gang komt. Een blog bericht maken wat je al doet zal al helpen denk ik. Misschien elke maandag een giveaway:)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Iedere maandagochtend drink ik koffie met drie fantastische vriendinnen, dat doen we inmiddels denk ik al zo'n jaar of tien. We leerden elkaar kennen via de school van onze kinderen. Inmiddels zijn onze kinderen pubers, maar nog steeds drinken wij op maandag koffie met elkaar. Vanwege werk zijn er wel eens periodes dat er een vriendin (tijdelijk) afvalt, maar zelfs ons werk proberen we dan zo te plannen dat we op de maandag vrij zijn. De maandag is heilig! We nemen het weekend door, bespreken alles waar we van balen, wat fijn is, blazen stoom af, er wordt gelachen maar ook regelmatig een traantje weg gepinkt. En daarna zijn we alle vier klaar voor de nieuwe week. Kortom, heerlijk om de maandag zo te beginnen. Ik kan het iedereen echt aanraden!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. MAANDAG is de meest gehate dag van de week.
  In het engels is het MONDAY, en mon betekent in het frans MINE dus het is eigenlijk MIJNDAG! Dus maak er een mooie dag van, geniet van alle kleine mooie dingen die je ziet of ervaart! Er zijn immers genoeg dingen om van te genieten ook al moet je werken of dingen doen waar je geen zin in hebt! Dus geniet van alle kleine dingen in het leven, want op een dag realiseer je dat die kleine dingen eigenlijk groot waren! Dus geniet ook van deze dag, want vandaag is het JOUWDAG!!

  liefs
  ♡KOOLMADE♡

  PS. Stoer zeg dat je mee doet met dat om denk project!! Ik hoop dat je ons op de hoogte houdt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ojee ik heb ook de stoute schoenen aangetrokken en heb een mail gestuurd, nog even afwachten of ik ook mee mag doen! Oei best spannend! ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O, wat heb ik spijt dat ik die boom niet heb gekocht. Je doet er steeds zulke leuke dingen mee.
  Deventer is een leuke stad hè?
  En Amsterdam daar was ik donderdag. Een beetje cultureel uitje met een groep. Ook leuk.
  Tjonge wat heb jij veel volgers! Zou ik er nog bij kunnen ;-)?
  Groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Voor mij is de maandagochtend een nieuwe, verse en frisse start van de week. Na een druk maar gezellig weekend ligt er weer een hele week voor me om van alles te realiseren. Wel even rustig aan op maandagochtend ik heb immers nog de hele week.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. We hebben intussen (via twitter) touwtje gesprongen, zijn van de dijk gerold en hebben koffie gedronken en dat vond ik super gezellig, Ingrid. Ik zit hier nog na te genieten. Wat alleen wel jammer was, is dat ik je vergat te laten proeven van de heerlijke koekjes die ik kocht. Nou ja, dat doen we volgende week maandagochtend dan maar :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Maandagochtend is het begin van een hele nieuwe week vol leuke dingen en geeft je de vrijheid om allerlei leuke plannen te bedenken voor die week. :)
  Ik was dit weekend op Texel (zie ook hier: http://nicollie.wordpress.com/2012/02/26/we-vlogen-naar-texel/ ) en ik kwam een ieniemienie gouden boekje tegen, over een poesje. Las ik nou ergens dat dat jouw favorietje is? Ik weet het niet meer zeker, maar heb hem toch maar gekocht. Mocht je hem willen hebben, dan hoor ik het wel. ;) En anders houd ik hem lekker zelf. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Maandag is een lastige ochtend! Zelfs mijn dochter van anderhalf had er vandaag last van! Sinds we een puppy hebben, moet ik er rond half 9 uit. En het is heerlijk! Frisse rode wangen, spelende hond, dochter rode wangetjes. En om 9 uur/ half 10 kom ik fris en aardig wakker terug en zet dan een lekker kopje koffie!Het helpt mij om de ochtend door te komen! het is niet echt een omdenker, maar buiten lopen in de natuur en je bewust zijn/worden van de dingen om je heen, helpen wel!:) Groetjes hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Maandagochtend is de ochtend waarop je lekker mag treuzelen, maar hangen, een extra kopje koffie mag, mag mopperen, mag bloggen over wat je allemaal niet hebt gedaan. Maandagochtend is niet jouw moment.
  Het is toch al zo, geniet er dan ook maar van
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Lief!!! Mooie foto boom met ster ;-) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)