donderdag 6 maart 2014

Trends & flowers


Vorige week zaterdag was ik even
bij de kringloop in Wageningen,
het is er altijd een complete chaos,
de ruimtes zijn veel te klein voor de enorme menigte
die over elkaar heen buitelen...
Maar het is mij gelukt toch nog iets te bemachtigen,
anders kan ik het niet noemen,,:)
Ik vond deze prachtige, ik denk hele oude, 
lap linnen, zo goed als versleten
maar daarom juist zo mooi..


En nu weet ik wel dat geometrische vormen
helemaal de trend zijn..
Het is een raar ding met trends,
je denkt dat je er niet gevoelig voor bent,
maar op de een of andere manier
sluipen ze toch je huis binnen..
Daar dacht ik zo eens over na,
toen ik zo blij was met mijn gebloemde lapje..


Waarom vind je dingen eigenlijk mooi?
Omdat je ze vaak ziet in de bladen, blogs en op Instagram?
Het er allemaal zo mooi en perfect uitziet
dat je denkt dat je als je dat ook hebt
je er blij van wordt, er bij hoort,
maar waar bij wat dan precies..?
Dat iets van de glans van deze prachtige beelden
met trendy dingen op jouw zal af stralen
als je ze ook hebt?
Ik zeg niet dat het zo is, het is een overweging...
Hoe langer ik er over nadacht
(dat heb je als je zo een paar dagen
min of meer op de bank doorbrengt)
hoe minder ik er uit kwam..


Wel bedacht ik me
dat ook ik gevoelig ben voor trends,
om welke reden dan ook,
maar dat ik daarnaast ook van dingen hou,
gewoon al jaren lang...
Gewoon omdat mijn hart opspringt als ik ze zie,
zoals een fijne gebloemde lap linnen,
trend of geen trend..
En per ongeluk is dat wel eens iets
wat ik al jaren erg leuk vind, zoals de flamingo,
die dan ineens hip blijkt..
Zo las ik laatst ergens dat de flamingo hot is...
(ik denk dan; wie bepaald dat eigenlijk?)


Ik ben wel heel benieuwd naar jouw mening 
over trends, volg je ze op de voet,
of ga je helemaal je eigen gang,
dwars tegen alles in?

Ik wens je een stralende dag,
wat heerlijk he, dat prachtige weer?

-X-

25 opmerkingen:

 1. Ik volg geen enkele trend en doe alleen wat ik leuk vind. Zo hou ik al járen van luipaardprintjes, nu is het ineens hip. Beetje jammer ;)
  Wat een geweldig mooie lapjes trouwens :D
  Liefs,
  Lola

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe nooit iets en/of vind iets leuk "omdat het trendy is", maar doe wel eens iets en/of vind iets leuk dat trendy is.
  Net hoe het uitkomt!
  Groetjes,
  Akkelien
  debreimeisjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook geen trendvolger. Ik volg altijd mijn eigen gevoel of idee. Zo ook mijn kindjes: die zijn dol op 2e, 3e of 4ehands kleren. Ze kleden zichzelf aan, kiezen zelf hun outfits...heerlijk. Ik hou van iets omdat ik het mooi vind of er iets in zie, daar kan geen trendwatcher tegen op :) . En ja, wie verzint er nou dat flamingo's in zijn! Hihi..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volg ook mijn eigen weg hoor. Daarin word je denk ik , misschien onbewust, toch wel beinvloed door wat je ziet langskomen. Geeft niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, ben geen trendvolger. In die zin dat ik me er niet veel van aantrek, maar het stiekem wel leuk vind om alles te volgen. Ik houd van rood, al sinds ik me kan heugen. Verder struinen mijn kids en ik met liefde de tweedehandskledingwinkel bij ons in de buurt af, inmiddels komen we er al zo'n 13 jaar. En je kunt mij gerust een kringlooploper noemen ;). Als mensen hier thuis op bezoek komen is het niet: oh wat trendy of modern, nee, meestal is het: Oh, wat is het hier gezellig!! En dat is me veel meer waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, ik roep ook altijd "ik ben geen kuddebeest, ik volg geen trends", maar als ik eerlijk ben met mezelf, moet ik toegeven dat ik toch soms ook wel beïnvloed word door de heersende trends (als ik ze leuk vind toch).
  En is dat zo erg ? Ik vind van niet - met een gezonde portie eigenheid en wat invloeden van "buitenaf" je eigen ding doen, meer moet dat toch niet zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Net wat jij zegt, het is een waar mysterie. Ik ben verre van trendie, maar merk toch dat ik wel beinvloed wordt, sinds ik blog merk ik ook dat mijn smaak soms echt veranderd, niet om er (waar?) bij te willen horen (niet bewust in ieder geval), maar dat je ineens echt van dingen gaat houden die eerder aan je voorbijgingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken je gedachtenspinsels absoluut! Vaak denk ik bij trends, als ik ze in een blog of bij iemand thuis zie: 'Ohw, mooi, dat wil ik ook!' Maar als ik het dan in ons eigen huis heb, valt het (bijna altijd) tegen en blijkt dat ik toch weer beter op mijn eigen gevoel af kan gaan. Dus, zoals jij altijd schrijft, waar mijn hart van opspringt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dingen uit je jeugd hebben vaak een onbewuste aantrekkingskracht is mijn ervaring :-)
  Een blik dat mijn opa en oma hadden, van die kopjes die vroeger thuis op tafel stonden en heel duidelijk bepaalde prints van stoffen. Geen idee of het voor iedereen geldt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En oja over trends, mensen hebben gewoon behoefte aan afwisseling. Ik vind gewoon dingen leuk of niet, of het nu een trend is of niet :-) dat driehoek dekentje heb ik ook :-)

   Verwijderen
 10. ik ben niet zo gek van trends omdat ze vaak tot slaafs gedrag leidt. Al ervaar ik net hetzelfde als jij : ze sluipen toch je leven binnen, willen of niet.
  Soms vind ik dingen die trendy blijken te zijn in het begin mooi maar krijg ik er al gauw genoeg van als ik ze overal begin te zien. Ik weiger bijvoorbeeld nog uiltjes op wit/rode polkadots te gebruiken want die zag ik echt te veel. En soms geraken dingen die ik al heel mijn leven tof vind, ook ineens in. Ik heb dat momenteel met veel van de activiteiten waar ik graag mee bezig ben : ik haak, brei en tuinier al heel mijn leven maar nu is dat ineens hot .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. in tweedehandsspullen kopen doe ik ook al heel mijn leven trouwens ! Van mijn ex mocht ik dat niet zeggen want dat stond raar, nu is dat in :)

   Verwijderen
 11. Ik volg meestal mijn hart.Hou nogal van kleur en sta bekend om MN kleurige kleding.Mensen zeggen dan ,o net wat voor jou. Ben altijd een beetje bang dat ze het dan toch raar vinden . Maar ik zou bvnooit een bepaalde kleur aantrekken alleen omdat dat mode is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. It is interesting how the trends seem more obvious now because of tumblr and pinterest, and images spread like wildfire. I am old enough to see things come around a second time now! (such as mid-century modern, etc) It is fun to watch. In my home it has always been a bit of a crazy mix, and fighting to keep from adding too many pieces because I like so many things. Your new-old textile is very, very beautiful!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe zit dat nu toch met al die golfbewegingen? Ik merk dat ik op modegebied nu al een paar jaar het moeilijk vind om dingen te vinden die bij mij passen. In mijn huis zie ik dat wel meer terug hoewel ik ook steeds vaker denk: ze mogen denken wat ze willen als ik me er maar thuis voel het is mijn ( uh ons) huis.
  En ik merk ook dat ik weer meer neig naar dingen uit mijn puberteit, er komt bv. weer meer blauw in huis.
  Grappig toch als je er over na gaat denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tja... herkenbaar! Ik doe graag mn eigen ding maar koop ook geregeld bij ikea en hema, dan heb je toch snel trends te pakken. Ik geef er altijd well
  mn eigen draai aan en als het echt
  vaak ziet hoef ik het niet meer.
  Ik vind je bloemen lap trouwens geweldig! Dat is het voordeel als iets anders trendy is, kun je voor een appel en een ei slagen! Liefs, Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je redenering herken ik wel. Natuurlijk word je beïnvloed door alles rondom je. Maar let maar eens op, telkens val je toch terug op je 'eigen' trends.
  Jeannine

  BeantwoordenVerwijderen
 16. IK heb hetzelfde als jij. Je hebt je eigen stijl en weet wat je mooi vindt en wat niet. Maar al dan niet bewust sluipen de trends er toch doorheen. Ach, dat zijn dan de trends die bij jouw eigen stijl passen, denk ik dan maar.
  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze foto's zien er in ieder geval allemaal prachtig uit. Met super mooie patroontjes, of het nu bloemetjes zijn of geometrisch... Misschien moet je altijd gewoon maar doen wat je zelf mooi vindt, met een beetje trend erbij. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wow ~ de linnen lap is g-e-w-e-l-d-i-g... Kleuren, patroon, mate van versletenheid: alles!
  Hoop dat je je weer wat beter voelt trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Joehoe! De kringloop in Wageningen is de beste die er is :-D Ik kom er regelmatig, en echt alles is er! Heerlijk om lekker te struinen (hoewel het hier thuis wel het meest wordt gewaardeerd als ik het 'kijken-kijken-nietkopen-principe' toepas....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. O wat grappig over die trends...
  Ik heb er ook een soort haat/liefde verhouding mee,
  terwijl ik in de mode zit (ik ben ontwerpster voor en meisjeskinderkledingmerk). Vaak wordt mij dan ook gevraagd wie bepaalt nu eigenlijk die trends?, net zoals jij je dat afvraagt, tja dat blijft voor mij toch ook een soort mysterie...wanneer ik te veel hetzelfde zie op Pinterest of Instagram krijg ik ook altijd een beetje een dwars gevoel, dan hoef ik het al niet meer! soms doe ik mee (een kleur die ik leuk mooi vind) en soms niet, net wat me aanspreekt, ik probeer altijd een beetje op (opspringend) gevoel te werken en niet te veel met m'n verstand...bloemen en handmatige dingen blijven toch altijd mijn liefde houden, dus geo doe ik aan mee, als het maar subtiel genoeg is...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Door trends die ik zie op instagram of blogs kom ik met nieuwe dingen in aanraking. Mocht daar iets tofs bij zitten, dan ga ik dat zeker niet mijden, maar ik zoek het ook zeker niet op. Zo ben ik wel fan van marmer bij anderen in huis, maar vind ik het zelf niets, maar de hema plaid heb ik wel in huis ;) Door zo met trends om te gaan, ben ik me steeds bewuster van mijn eigen smaak! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wat mis ik de kringloopwinkel! Toen ik nog in Nederland woonde kwam ik er elke week en vond altijd wel iets van mijn gading. Hier in Hongarije bestaat het fenomeen kringloopwinkel niet. Mensen gebruiken en hergebruiken hier alles tot het helemaal op is. Geen wegwerpcultuur dus.

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)