maandag 23 april 2012

Sweet, Pink and Happy (oh oh)


een persoonlijke blog, zoals deze 
is vaak een Gefilterde werkelijkheid,
ik maak natuurlijk een afweging wat ik er wel en niet opzet,
en hoewel ik graag eerlijk ben,
en ik de dingen van alledag niet speciaal Mooier
wil laten lijken,
kies ik mijn woorden zorgvuldig..


mensen vragen mij weleens of ik er geen spijt van heb
dat ik geschreven heb het afgelopen jaar,
over wat er gebeurde, het Zomaar op het net gooide,
nee, dat heb ik niet,
ik heb laten zien wat ik wilde,
ik kan je vertellen dat de werkelijkheid,
vele malen Lelijker was, dan ooit op deze blog te lezen was,


ik denk dat een ieder die deze blog leest,
weleens iets meemaakt,
wat niet speciaal in de categorie
Rozengeur en Maneschijn valt...
buiten dat,
 ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten doen,
dit is blijkbaar een vorm van bloggen, die mij past..


maar ik wik en ik weeg,
wat wel en wat niet,
elke keer weer Opnieuw
ik ben benieuwd hoe jullie bloggen,
of als je geen blog het daarover denkt:
alleen het Zoete leven,
of ook de bespiegelingen
over de minder Roze kant?


en omdat het maandagochtend is,
maar laat ik daar nu niet over beginnen..
geef ik een Zoet-Lief-Osohappy-Plaatjes pakketje weg
aan iemand die een reactie achterlaat

ik ben benieuwd wat jullie vinden..

wens ik natuurlijk iedereen wel een
Happy Sweet Pink Monday! (ha)

34 opmerkingen:

 1. alleen zoetigheid staat Te ver van mijn leven af en zou ik ook niet blijven lezen. jouw blog boeit, juist doordat er staat wat er staat. zou je anders zoveel volgers hebben??

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Ingrid, ik vind het juist knap hoe je al het "lelijke" op een mooie manier kan verwoorden. En daar je weg in vind. Ik wil ook graag gaan bloggen maar ik weet niet of het mij zou lukken op de manier zoals jij het brengt. Op dit moment zit ook even helemaal niet aan de zoete roze kant. En probeer ook zoveel mogelijk te "omdenken". Voor mij zijn jouw berichtjes positief en zo leuk dat je in het vaste ritme van mijn dag zit. Dankje en veel plezier en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een afweging. Ik vind hoe jij het doet erg mooi en integer. Je laat weten dat niet altijd alles meezit, zonder te laten weten wat er echt aan de hand is. En dat vind ik echt een prachtige mix! Houden zo wat mij betreft! En van jouw blog heb ik geleerd, dat hoe het ook tegenzit, je altijd je 'eigen ding' moet blijven doen, dat houdt je overeind in lastigere tijden!! Zelf ben ik zoekende op mijn blog naar wat dit onderwerp betreft. Maar als ik een koekjesrecept bedenkt en deze koekjes de naam 'alles komt goed koekjes' geef...dan vind ik dat eigenlijk wel voldoende zeggen. Fijne maandag, maak er wat van! Je kan altijd nog mijn lentekoekjes gaan bakken, dat fleurt je dag zeker op!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. door de Herfstblaadjes je site gevonden, ja, het zal oktober geweest zijn. ik bewonder de creativiteit in je foto's. en ook Appeltaart wordt hier nu vaker gegeten. in de moeilijke maanden op mijn Werk, heeft het geholpen je blog te lezen. Waarom? de kleine details. en al velemalen het lammetje gehaakt. beDankt en het heeft mij aangezet om ook weer meer te doen met lapjes, draadjes, haakpennen en uithalen en weer op nieuw beginnen.
  groet, mariet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi worden van je.Ik denk wij doen het bijna alle zo.
  Ik denk ieder moet zij eigen weg in het bloggen vinden.
  Een dat maakt het dog ook zo bezonder!!!!!
  groetjes Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blog enkel over de mooie dingen des levens en ga niet al te vaak in op details over mijn privé leven. Een héél bewuste keuze... Ik ben ook alleen komen te staan en vecht nog iedere dag samen met mijn dochtertje. Aangezien ik weet dat iedereen kan meelezen schrijf ik oppervlakkige berichten. Ik wou dat ik het kon, schrijven over hoe moeilijk het soms is maar ik ben bang dat het in drievoud naar me terug zou komen als ik dat zou doen...
  Jij beschrijft het vaak zo mooi, ook zoals ik het voel... En je doet dat goed dus blijf gewoon doen wat je goed doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, Ingrid, je leest het; jij hebt heel wat mensen geholpen en geinspireerd met je blogs. Mij ook! Ikzelf zoek en weeg af bij maken van elke blog. Ik kan niet ontkennen dat ik een rotperiode achter de rug heb, maar om dat nu uitgebreid te etaleren in mijn blogs, terwijl iedereen dat kan lezen, mwah, daarvoor voel ik me te kwetsbaar. Maar jij doet dat op een heel mooie manier. Subtiel, herkenbaar, fijngevoelig en integer, zoals iemand anders ook al opmerkte. En ook niet tot in de details.
  Ik lees je blogs erg graag, maar dat weet je wel, onderhand, denk ik....groetjes en tot morgen! Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het best knap dat je iedereen mee laat lezen met de minder fijne kanten in het leven. Ik ben mijn blog begonnen om te laten zien wat ik maak en ook schrijf ik over de kinderen. Ik maak gelukkig niet veel nare dingen mee (even afkloppen) maar heb niet de behoefte om daar diep op in te gaan. Het vermelden ok, maar mijn blog blijft toch een beetje prive op dat gebied. Iedereen blogt op z'n eigen manier, dat maakt het zo leuk en divers.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is heerlijk om te zien hoeveel vrolijkheid en eigenheid in jou blog te lezen is! Dat maakt een dag weer helemaal goed :)! Ik lees je blog graag en vooral al die kleuren maken mij ontzettend blij! Een hele fijne maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het leuk hoe jij blogt. altijd weer interessant en leuk om te lezen. Zelf merk ik dat wanneer ik blog,ik nog steeds een beetje zoekend ben. ik blijf vaak wat oppervlakkig. Als je er iets op zet waar je spijt van krijgt kun je het toch zelf weg halen! dat vind ik zo fijn van bloggen. je hebt het zelf nog in de hand. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Ingrid, je hebt helemaal gelijk hoor! Ik maak ook een afweging wat ik wel en niet plaats op mijn blog. Ik las eens een blog waar de 'modder' afspatte, gatver ik ben gauw verder gegaan (en ook nooit meer teruggegaan...). Natuurlijk is het leven niet altijd rozengeur en dat mag je best op je blog zetten, maar inderdaad wel-overwogen en dat doe jij heel goed!
  Fijne maandag en vooral zo doorgaan Ingrid!
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind je blogs heel fijn om te lezen.
  Ikzelf blog vooral over creatieve ontwerpen enzo...
  Soms iets persoonlijks maar dan vaak in de persoon van Mevrouw Pipowagen...
  De manier waarop jij je berichten de wereld instuurt zijn mooi en integer. De lelijke kanten zijn toch "mooi" neergezeten dat is een hele Kunst :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geef mij maar de realiteit : mooi of minder mooi! Ik zelf blog helemaal anoniem (dus niet te vergelijken) juist om ook de zwaardere thema's zonder schroom te kunnen bespreken. Want dat had ik nodig. Doe gewoon waar je je goed bij voelt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik herken het. Iedereen draagt dingen met zich mee. De een is een binnenvetter en de ander wil er graag over praten of het laten weten aan de buitenwereld. Wellicht voor support en begrip, of gewoon omdat men het ei kwijt moet. Zo heb ik precies een week geleden een post geplaatst die ik heel lastig vond, maar ik moest het gewoon doen. Iets in mij riep dat ik het moest doen en het voelde goed. Veel lieve reacties op m'n blog en twitter, dat gaf een heel fijn gevoel. Wat ik al eerder zei: Ik vind dat jij de dingen heel mooi verwoord. Of je het nu lang zit te wikken en wegen, hoe dan ook...het leest heel prettig en soms weet je het zo te schrijven dat iets eigenlijk heel verrot is, maar ons toch laat grinniken. Chapeau hoor! Fijne week gewenst. Groetjes, Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet zeggen dat ik liever schrijf over de fijne dingen en daar ook op probeer te focussen, maar ook de nare dingen deel ik.
  Hoewel ik niet alles klakkeloos op het net gooi, soms is het fijn om dingen te delen en steun te krijgen.
  En het leven is niet altijd een picknick en ik ben ook niet perfect, dus waarom zou ik daar geheimzinnig over doen ;)
  Maar, in alle eerlijkheid, ik ruim wel altijd even op voordat ik foto's maak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oei, nu raak je me (zoals zo vaak) recht in het hart. Hoe ik blog? Nou, dat zal ik je vertellen. Ik blogde ooit, net als jij, heel persoonlijk. Ik gooide niet alles dewereld in, dacht er zeker goed over na, maar het was wel persoonlijk. En dat ging fout, helemaal fout. Mensen om me heen (niet de lieverds hier thuis hoor) vroegen me steeds, moet je dat nou wel doen, kan dat wel, vind je het niet vervelend dat iedereen deze dingen van je weet enz enz. Ik raakte er zo van slag van dat ik stopte met bloggen. De lol was er af, ik was niet meer onbevangen. Ik stopte dus, startte opnieuw en het mislukte. Met een 365 dagen blog lukte het me wel. Ik bleef strikt bij mijn onderwerp. Halverwege begon het te knellen, en ik begon mijn huidige blog. Ook een 365 dagen blog. Eerst alleen over het onderwerp, nu langzaamaan krijg ik meer zelfvertrouwen en word ik dus weer persoonlijker. Het hoort blijkbaar bij jou en bij mij om het zo te doen. Moraal van dit verhaal. Niet naar 'anderen' luisteren maar doen waar je je Zelf goed bij voelt. Doe ik ook en het bevalt me prima. Want weet je... ik heb soms al genoeg te stellen met mezelf. Net als jij, hahaha! Fijne dag! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zet niet alles op mijn weblog, maar kies er wel voor om ook wat minder leuke dingen langs te laten komen. Dat gebeurt niet vaak, want ik heb een heel fijn leven vind ik zelf, maar het hoort er gewoon bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ik denk dat het een evenwicht zoeken is naar eerlijk zijn tov jezelf zonder daarbij een ander en jezelf te schaden ... ik geloof dat de lezer dat voelt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh.. als ik heel eerlijk ben heb ik hier alleen maar mooie. leuke dingen gelezen, maar ik lees nog niet zo lang mee. Verder gooi ik ook alles op het net. Ik heb veel geschreven over de dood van mijn kindje en dat viel ook niet bij iedereen even goed (dat zet je toch niet zo open op internet? vonden heel sommigen), maar de meeste mensen kunnen openheid juist waarderen. Ik ben daar één van. Het leven is niet alleen maar gekleurd en zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind het fijn dat je schrijft zoals je doet. Ik haal er heel veel mooie dingen uit, maar ik denk ook vaak: als zij het aankan, kan ik het ook.. En dat is een steun XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hi, ik kan er kort over zijn: je kiest ervoor om je kwetsbaar op te stellen en dat is...mooi! Dat is leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind je blog geweldig en heb er steun aan dat ik niet de enige ben met ups en downs....dus ....wat mij betref mooi!
  Vandaag is een off maandag voor mij en lees ik jou blog en geniet toch een beetje ....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Over lelijke dingen hoeft niet per se lelijk geschreven te worden denk ik. Je kunt schrijven zonder te oordelen en namen te noemen. Alleen over de rozengeur schrijven is in mijn optiek niet echt boeiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Na regen komt zonneschijn. Leuke en minder leuke dingen zijn er allebei. Ze mogen er zijn en het helpt ook soms er over te schrijven. Dan lijken ze opeens minder erg. Zoek je eigen balans!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik vind het ook lastig om de balans te vinden tussen persoonlijk en té persoonlijk. Maar heb altijd respect en bewondering hoe jij die balans (naar mijn mening) perfect weet te behouden. Het leven is inderdaad niet altijd roze, en ik ben blij dat dit ook terugkomt in je blog. Dat maakt het 'echt'. En ik waag graag een kansje op die blije plaatjes. Maakt het leven toch stiekem een beetje extra roze ;) Mooie week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het lezen van blogjes is voor mij een ontspanning.....even weg van de nare werkelijkheid. Er is al zoveel narigheid in de wereld...
  Natuurlijk hoeft het niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn (zo lees ik graag het blog van Roos, rust en regelmaat en dat is verre van R&M) .

  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hoi Ingrid, volgens mij schrijf jij zoals je bent. Ik 'ken' je natuurlijk niet, maar je blog leest alsof je het vertelt. Gewoon eerlijk en niet alleen maar de mooie dingen van het leven. Het leven is helaas niet alleen maar roze. Maar, als er dingen te vieren zijn schrijf je er ook over. En gelukkig zijn er meer dagen om te vieren dan om te treuren! De balans is precies goed. Ik hoop dat je nog lang zo door blijft bloggen! Fijne nieuwe week, groet Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Voor mij is bloggen een manier om optimistisch te blijven! Om het mooie, gekke en leuke in kleine dingen te zien. Ik vind het dus vooral een oppeppende bezigheid. In die zin is het het toch niet zo verkeerd om er een roze bril bij op te zetten?
  De laatste maanden betekent jouw blog in elk geval een dagelijks feelgoodmoment voor mij! Er is al genoeg somberte, lijkt me!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Op een mooie manier de minder mooie (en de mooie) kanten van het leven beschrijven is een gave. En als je daar dan een blog van maakt, zodat andere mensen kunnen mee leven is heel fijn! Hoop dat je er nog heel lang mee doorgaat.
  Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hmmm, grappig dat ik nu jouw blog lees, net nu ik zelf een blog ben begonnen. Volgens mij laat jij jezelf in je blog zien zoals je bent, dat blijkt wel uit dit blogje van vandaag. Je deelt je gedachten, wat er in je opkomt, wat je bezig houdt > vind ik mooi! Ik hoop dat ik mezelf en mijn gedachten/doen ook zo kan vertalen op mijn blog.

  Lang zal ze bloggen.....
  Lang zal ze bloggen.....
  Lang zal ze bloggen in de gloria

  Hieper de piep.........
  HOERA!!!

  Ja, sorry hoor...toon houden blijf ik moeilijk vinden, maar het is goed bedoelt!

  Vandaag dit feestnummertje voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou fijn zijn om in een blog alleen vrolijke verhalen te lezen. Maar zo is het leven niet. Dus komt er af en toe iets veel minder vrolijks voor op mijn blog. Maar beschrijf ik zeker niet alles wat er minder leuk of fijn is, wat een zeurblog zou ik dan krijgen. Soms een heel klein randje, maar meestal een iets rozig (ver)gekleurde werkelijkheid maak bloglezen leuk!

   Verwijderen
 31. hai Ingrid, ik blog zeker over de lelijke, verdrietige en moeilijke kanten van mijn leven.
  Maarrrr ik heb er voor gezorgd dat mijn blog niet te vinden valt op Google en zelfs dan nog schrijf ik niet de namen van mijn kinderen op. En plaats ik geen foto's met herkenbare gezichten....
  Ik schrijf van me af, op mijn plek. En verzamel er links naar vrolijke blogs zoals die van jou om er ook weer op te laden....

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jij schrijft vanuit je hart en dat is mooi. Nare dingen woorden wat vrolijk terwijl we allemaal weten dat het eigenlijk nog "naarder" is dan dat jij beschrijft. En dat is een gave waar je nog heel lang mee door mag gaan wat mij betreft.
  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Inspireren is al een goede reden om te bloggen... En dat doe je goed. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)