maandag 17 februari 2020

Zure appel


En toen werd  het toch een beetje stil hier, de berichten uit
Wenen werden langzaam minder, de uitzendingen begonnen 
te kraken en hielden er toen helemaal mee op..;-)
Op de één of andere manier vergeet ik mijn blog als ik
ergens anders ben en ik op ga in andere dingen, ik denk 
eigenlijk dat dat een goed ding is, denk je niet?
Ik kijk ook nooit op mijn statistieken, al jaren niet meer,
omdat ik het daar niet van wil laten afhangen of ik 
blogberichten schrijf of niet, ik wil me er vrij in voelen.
Misschien moet ik dat toch eens doen want misschien
zijn er bijna geen lezers meer en heeft niemand gemerkt
dat het al een ruime week stil was hier..


Enfin, ik ben weer terug uit Wenen en ik kan dit bericht
weer via mijn pc maken in plaats van op de Ipad, wat mij 
ook niet echt motiveerde om berichten te maken, hoewel
ik er dan wel weer trots op ben dat het een paar keer
gelukt is (ik hou niet van nieuwe computerdingen)
Ik moet zeggen dat ik wel even door de zure appel heen
moest bijten om terug te reizen, ik heb het altijd zo naar 
mijn zin in Wenen, ik zou zelfs willen beweren dat 
ik me daar meer op mijn gemak voel dan hier.
Mocht ik er in geloven dan zou ik zelfs kunnen denken
dat ik daar in een vorig leven woonde, als bediende
aan het hof van Sisi, of als marktkoopvrouw die haar
zoete appeltjes op de markt verkocht, zoiets, haha..

Hoe het ook zij, ik wens je een fijne maandag
en ik zal eens kijken of ik de krakende radio weer
aan de praat krijg en wat vaker kan berichten
-X-

21 opmerkingen:

 1. Lieve Ingrid,
  Bloggen doe je omdat je het zelf fijn vindt. Niet om ons, lezers, te pleasen. Wanneer het niet meer goed voelt en als een verplichting voelt, moet je ermee stoppen. Je tijd 'beter' besteden. Aan dingen waar je wél blij van wordt.
  Je moet me niet verkeerd begrijpen: via mijn RSS reader lees ik al je (nieuw geplaatste) berichten. En heel vaak met een glimlach. Vanwege herkenning, vanwege even een confrontatie of even die pas op de plaats die ik maak vanwege jouw woorden.
  Maar uit ervaring weet ik dat bloggen ook een bepaalde druk kan geven. Maar als je dan dieper nadenkt is het druk die je jezelf oplegt. "van wie moet dat dan".... Dit zinnetje is in zekere zin een motto voor me geworden. Misschien iets om over na te denken? Haha!
  Ik wens je een mooie maandag. Met veel zon, zoals nu (10.00 uur)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik volg je ook op IG, daar zie je gelijk hoe iets scoort en krijg je ook gelijk reacties (of niet). Ik doe ook beiden en ervaar dat blogs toch iets minder vluchtig zijn. Ik besteed er iets meer aandacht aan en de lezers scrollen ook wat minder snel door. Hey is ook je creatieve en intellectuele eigendom zonder dat 'meneer Facebook' alles van je gebruikt of je volstort met reclame. Ik geniet van je blogs maar als WordPress moet ik altijd wat extra moeite doen om te reageren, dus ik laat het vaak. Maar weet dat ze gewaardeerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kon op instagram al meegenieten van alle mooie plaatjes uit Wenen. Bloggen moet je alleen doen omdat je het zelf wil, wanneer jij er zin in hebt. Het mag geen verplichting worden. Fijne maandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben altijd blij om je op deze plek te treffen Ingrid! Zo vertrouwd, dus bedankt voor je moeite!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Precies, dát" om het maar populair te zeggen. Ik sluit bij je aan Ageeth. (Wij komen elkaar zo nog's tegen haha)

   Verwijderen
 5. Ik vind je schrijfsels fijn en herkenbaar. En ben het eens met Florina, het zou fijn zijn als je in eerste instantie voor jezelf schreef. En dat je het deelt, ja dat is leuk voor ons. En misschien soms ook voor jou, als je fijne reacties krijgt. Maar misschien ook wel als je geen reacties krijgt. Omdat je dan toch een stukje van jezelf naar buiten hebt gebracht.
  P.s. ik ben dol op appeltjes. Mijn hond ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees altijd bij je mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. A blog post is like a letter from a friend, special when you get one but not something that should ever be forced. Thank you for sharing your thoughts and ideas, I , for one, always look forward to reading them.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi gezegd! Zo is het in mijn ogen ook: "A blog post is like a letter from a friend, special when you get one but not something that should ever be forced."

   Verwijderen
  2. Wat mooi gezegd. Zo zie ik het ook.
   Groetjes
   Susanne

   Verwijderen
 8. Wenen klinkt ook wel als een mooie plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk toch, om af en toe zo met andere fijne dingen bezig te zijn dan met bloggen! Zodra je je verplicht gaat voelen om te schrijven is de lol er toch vanaf? Zo werkt het wel voor mij. Gewoon lekker blijven bloggen op momenten dat jij daar zin in hebt. Ik denk dat er genoeg lezers zijn (hoeveel dat er zijn is niet belangrijk) die van jouw verhalen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn weer een verhaal en belevenis van jou te lezen op een stormachtige saaie maandag! Ik keek elke dag even of er blogje van je was.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bloggen moèt niet hé, het moet plezant blijven. Maar ik ben wel blij dat je terug op post bent en volgens mij worden je blogposts nog zeer veel gelezen ;) .

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik kijk dagelijks of er een nieuw bericht, maar kan me goed voorstellen dat je in Wenen niet aan je blog denkt.
  Ik ben wel benieuwd wat je daar hele dagen deed. Elke dag op pad?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gute morgen wieder zurug in die Niederlande, ja ik zal je een beetje in de stemming houden. Ben je betoeterd ik lees elke ochtend blogjes en juist het laatste jaar reageer ik weer meer omdat ik anders de indruk krijg dat mensen minder gaan bloggen en zelfs stoppen. Als je een blog hebt lijkt het me juist leuk dat mensen het waarderen en af ent toe een leuke reactie geven. Ik leef helemaal met je mee en zeker als je in Wenen bent. Ook ik kom vast uit Duitsland of Oostenrijk in een vorig leven, althans dat zeggen mijn kinderen altijd tegen mij. Nou welkom thuis en geniet weer van je pc, ik ga bijna afreizen naar de bergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fijn om weer van je te horen. Ik zie het er nog wel van komen dat je gaat verhuizen.
  fijne dag! X

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zie je blog als een boekje waar je in schrijft. Wanneer je zin hebt, schrijf je. Wanneer je andere dingen te doen hebt, worden er geen bladzijden gevuld in je boekje. En ja, reuze fijn, dat wij met jou mee mogen kijken en lezen in dat boekje!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Altijd lees ik jouw persoonlijke brieven want een glimlach of herkenning is altijd het geval.. vroeger las ik anoniem nu reageer ik. Bedankt voor het delen van je bedenksels

  BeantwoordenVerwijderen
 17. We hadden het wel gemerkt, maar dachten dat je het heel erg naar je zin had in Wenen. En dat is alleen maar fijn. Maar berichten van jou worden altijd gewaarderd, heel erg zelfs. Je schrijft zo gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Welkom thuis. Natuurlijk mis je Wenen, waar je het zo naar je zin hebt. En waar de afstand tot je zoon, schoondochter en kleinkind zo klein is. Dat is echt genieten en vergeet je gewone dagelijkse beslommeringen en iets als een blog.
  Bedenk eens wat je daar in Wenen zo fijn vindt. Misschien zijn die dingen er in jouw eigen omgeving ook, maar thuis word je geconfronteerd met dingen die moeten, dingen die minder fijn zijn, met de echte dagelijkse beslommeringen. Dan sneeuwt het fijne in het dagelijkse leven wel eens onder en raken wat uit het zicht.
  Koester die speciale plek Wenen en de familie daar. Heerlijk om daar regelmatig naar toe te gaan en even de dagelijkse beslommeringen los te laten.

  Lieve groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)