dinsdag 20 maart 2012

Market (what, how....help!)


vandaag is de lente begonnen,
sinds 1986 niet meer zo vroeg,
en ik ga maar eens begonnen met de
voorbereidingen voor de Sunday market
ik weet eigenlijk niet zo goed Hoe..
als ik eraan denkt
weet ik niet waar ik moet beginnen..
op de een of andere manier
heb ik mezelf in de Ja-Maar stand gezet..


leg ik de stoffen op stapels,
(maar dan ben ik de hele dag aan het vouwen)
hang ik ze op
( maar daar zijn het er veel te veel voor)
prijs ik ze per lap,
of leg de stoffen met dezelfde prijs bij elkaar
bijvoorbeeld in manden..


wat doe ik met alle kleine losse spulletjes,
als band, garen, knopen,
allemaal in schalen,
maar waar haal ik die vandaan
hoe pak ik het allemaal mee,
moet ik een partij zakjes en tasjes kopen,
en wat als ik niks verkoop,
maar dan zit ik ineens met 300 zakken over..

is het eigenlijk wel leuk wat ik verkoop,
heb ik wel genoeg..
kortom als ik me zelf 1 vraag stel,
komen er ineens 100 achteraan..
en ik Weet van mezelf,
dat als ik eenmaal begin,
de ideeën vanzelf komen,
en als ik eenmaal gestaan heb,
en iets heb verkocht..
ik het Bijzonder leuk vind,


dus ik zet de ja-maar knop uit,
of ga daar in Ieder geval een poging toe doen
ga alle spullen bij elkaar zoeken,
strijken, prijzen, sorteren,
ik ga gewoon Bezig
langzaam maar zeker
(word vervolgd)

nb.goede ideeën over het inrichten van marktkramen
zijn uiteraard bijzonder welkom

-de stempel maakte Philomeen voor mij-

mooie lentedag gewenst!

25 opmerkingen:

 1. Lappen stof in een grote hersluitbare zak met de afmeting en de prij erop. Dan zit ook niet iedereen aan je stof en heb je dit eenmaal gedaan dan kun je het voor elke markt zo weer opnieuw pakken....1 keer werk maar heel veel plezier ervan. (bovendien ziet de klant dat je er zuinig op bent en dat verkoopt beter dan een rommelbak...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kleine losse spulletjes zou je in kartonnen dozen kunnen doen die je hebt beplakt met leuk papier. Kost weinig.

  Zakjes is wel fijn voor de klanten. En iemand koopt ze vast graag van je over als je ze niet opmaakt.

  Wanneer sta je op de markt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed idee van die stoffen!!!! De breinaalden ook op deze manier met een elastiekje eromheen en een prijskaartje, tesamen in een groot blik. Ik zou ook een paar rommelmanden neerzetten, mensen willen nou eenmaal rommelen en snuffelen. Een kraam waar alles zo netjes is daar durf je bijna niet aan te komen. IK ZOU DAAROM EEN MENGELING MAKEN VAN NETJES INGEPAKT EN LOS OP TAFEL NEERGELEGD. Ik sta zomer"s op de brocante, heb een paar oude lampenkappen gekocht, stof eraf gehaald en daaraan hangt van alles aan, met knijpers vast . Staat ontzettend gezellig al die vrolijk gekleurde dinegn. je moet ook wat in etage's denken, anders wordt het zo'n plat geheel. Ik heb 2 staande kledingrekken. daaraan hang ik sjaals en tassen. Ik hang ze met van die strips die je koopt bij een tuincentrum om planten mee aan elkaar te binden. En dan de extra zware soort. . Sommige dingen zijn bij mij geprijsd maar niet alles. dan kun je ook je prijs een beetje laten afhangen van wie het wil kopen.
  Die kleine rolletjes garen wil ik graag van je kopen, ik zoek zijde. Ik applikeer ermee, is super. Ik wil alle kleuren maakt niet uit. Als je zegt wat ze moeten kosten en je gironummer geeft maak ik het over. je ziet VOOR ALLES IS EEN KOPER.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel herkenbaar, al die vragen en twijfels! Sorteer misschien op kleur en doe klein spul thuis al in grote glazen potten/vazen - hup in een krat. En tuurlijk heb je leuk spul...tsss. Maak plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tips om een marktkraam in te richten, zorg voor verschil in hoogte! I neem altijd een waslijn of touw mee om tussen de twee zijpalen te spannen dan kan je daar wat aan op hangen. Kleine dingetjes presenteer ik in bv. een mooie houte naaidoos of manderijne kratjes(wit geschilderd)Veel plezier en succes en maak foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt in je kraam zorgen voor een beetje hoogte verschil door bv met houten kratjes te werken. Er kunnen spulletjes in en op staan. Ook zijn manden voor de kraam mooie ruimte winners.Voor het kleine spul kun je mogelijk schoenendozen beplakken met mooi papier. Nadien de deksel erop en klaar is het voor vervoer. En jou kennende van het blog komt er vast ook een super mooie slinger te hangen. Succes!En o ja wat inpak materiaal is altijd handig !Supermarkten hebben soms papieren boterhamzakjes en een groothandel in verpakkingsmateriaal heeft ook verschillende soorten zakken-zakjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ingrid, alles wat jij doet ziet er leuk uit, dus dit zal ook een succes worden,
  sowieso voor jezelf! En de spullen zien er ook uit om hebberig van te worden.
  De ja-maar knop kan zeker uit nu!
  Succes met alles, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel goede tips al hoor! zoals in de hoogte werken, gelegenheid tot graaien (denk even aan de King Louie kraam op de dappermarkt...) maar ook overzicht houden door kleine spulletjes in schalen te doen en stapels stoffen in zakken verpakt.
  Ik zorg op een markt altijd voor voldoende klemmen (action) een witte lap als ondergrond, emaille schalen voor klein spul, een stok met aan beide zijde een touwtje die ik aan 'het plafond' hang van mijn kraam, daar kun je lappen overheen hangen.
  Ik gebruik altijd de pedaalemmerzakjes van de Jumbo mét hengsels, mischien niet zo luxe, maar wel handig en goedkoop, ik heb ook een stapel witte papieren tasjes overgenomen van de plaatselijke frietkraam, die kun je zelf nog bestempelen...

  Maar maak je vooral niet druk, heb plezier, zorg voor voldoende wisselgeld, koffie, zakdoeken, schaar, punaises, plakband...maak een lijstje!!

  komt goed, xx succes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goede ideeën allemaal....ik heb nog nooit zoiets gedaan dus met tips kan ik je niet helpen...maar be yourself dat is genoeg denk ik....kijk maar naar je blog en sluit je marktkraam daarbij aan...succes en wie weet kom ik langs want er staat nog een vriendin op de markt....X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Yes! Wat meidenmama zegt is een goed plan. Vorig jaar tijdens de creatieve markt vond ik het fijn als stoffen per prijs lagen en dat je kon zien hoe groot ze waren. Je kunt bij je plaatselijke (Turkse) groenteman wel om kratjes enzo gaan vragen, kost niets (of weinig). Qua tasjes... gewoon herbruikbare papieren draagtassen van Zara of Mango. Die zien er mooi uit en zijn duurzaam. Ik heb er nog best wat liggen, wil je ze hebben? Stuur me maar een mailtje!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat spannend. Ik heb alleen nog maar voor anderen op markten gestaan. Maar we probeerden inderdaad verschillende schalen en manden te voorzien. En een soort van basis kleed. Daaronder kun je ook dozen zetten zodat je al wat hoogte creeërd. Heel veel succes en vooral niet twijfelen over je 'waren' want je hebt super leuke spulletjes. Sta je trouwens als 'IngThings' op de markt?? lijkt me ook slim om iets van 'kaartjes' te maken met blogadres enzo. Ookal kopen ze niks dan volgen ze je misschien wat ook weer leuk is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt al heel veel goede tips gekregen. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen. En ook al leg je alles op één grote hoop en ga jij er met koffie (en taart?) achter zitten: het is goed zo. Je spullen zijn mooi en jij ook. Komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou, volgens mij gaat dit helemaal goed komen zo... genoeg ideetjes, dat MOET wel een succes worden. Veel plezier ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou denk ik wel het een en ander op ooghoogte hangen, dat hoeft niet eens veel te zijn.
  Hou het zo simpel mogelijk, je leuke spulletjes spreken wel voor zichzelf :)
  Gewoon doorgaan met de markt hoor!
  "Wat nou als het geen succes is?" Ja maar: "Wat nou als het WEL een succes is!!" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Maak je kraampje ook niet 'te' mooi want dan denken de mensen, die is duur, daar ga ik geen prijs vragen of daar kan ik niet bieden. Idd wel met verschillende niveaus werken. En een doos om echt in te rommelen is ook altijd wel leuk!

  Ik ben er zeker van, jij hebt genoeg mooie spullen om te verkopen, jammer dat het zo ver voor me is...of ik kocht je kraampje leeg

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik hoop het niet voor je, maar als er regen in de lucht zit is het wel handig als je ook wat dekzeil hebt om je mooie spulletjes te beschermen. (misschien doorzichtig plastic van de bouwmarkt maar ook weer niet té dun, dan kunnen de mensen toch zien wat je verkoopt)En je dingen prijzen is wel handig,vragen hoe duur iets is is soms een drempel voor mensen...
  Ik hoef jou niets te vertellen natuurlijk qua papier, maar je kunt pagina's uit oude Flows bv. gebruiken om zakjes van te naaien of plakken, voor het inpakken van je mooie dingetjes.
  En echt, je gaat erg genieten, het is zo'n leuke markt, zeker weten, Ingrid. Vertrouw maar op jezelf. Het is toch altijd goed gekomen, gaat nu ook lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik herken je stress en twijfels wel want ik sta er ook die dag. Het meeste tips zijn al verteld maar er kan er altijd nog wel een bij. Neem niet alleen een dekzeil mee om je spulletjes af te dekken bij slecht weer, maar zorg dat je er ook een hebt om aan de achterkant van je kraam te kunnen maken met klemmen zodat je niet zelf met de druppels in je nek staat. En naast plakband, schaar enzo: vergeet ook niet een bolletje touw en wasknijpers mee te nemen. Je wil vast meer ophangen dan vantevoren gepland.
  En dan natuurlijk gaan genieten van de drukte, de sfeer en de verkopen!!
  Groeten, Netje.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Genoeg tips! Veel plezier met de voorbereidingen! En met de spulletjes zit het wel goed, hoe durf je eraan te twijfelen?! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ideetjes genoeg op pinterest! http://pinterest.com/search/boards/?q=craft+fair :) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. if I"m in the Netherlands I came to see you at the market

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Goeie tips hierboven! Ik ben zelf ook altijd vanalles van plan, maar meestal is het de dag zelf een beetje zien hoe en wat... maar meestal is ons kraampje dan ook maar een rommelhoop!
  De boeken steken wij altijd in bananendozen, het deksel kan eronder, dan staat de bak wat hoger en kunnen de mensen er goed in kijken. Op de grond leggen we dekens of een tafelzeil. En we nemen ook een opvouwbare tafel mee en stoelen om te zitten.
  Wij zijn ook altijd met z'n tweeën, want je moet toch af en toe eens naar het toilet, of iets te eten halen, of gewoon de markt eens aflopen...

  De stoffen wegsteken is wel goed, maar ik moet zeggen dat ik er altijd graag eens aan 'voel', maar dat kunnen de geïnteresseerden dan vragen, niet?

  Ik wens je goed weer toe en vooral een goede verkoop! (en spijt dat ik niet wat meer tijd heb, anders zou ik misschien de rit wel eens wagen).

  Groetjes
  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Niet twijfelen hoor....je maakt en verkoopt prachtige dingen. Dat zie je toch zo!!!!
  Ik word elke dag weer blij van je post. Sterker nog...ik kijk er elke keer naar uit.
  You go girl!
  Karen

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat fijn dat je een alle goede tips over de markt te lezen. Ik heb mezelf ook voor m'n eerste markt ingeschreven. Hip en Handgemaakt in Arnhem. Ik sta daar met m'n knuffels, maar ben nu ook erg aan het twijfelen of het wel aanslaat. Heb ik wel genoeg en leuke dingen? Telkens verzin ik weer wat extra en struin ik het web af naar ideeën, terwijl ik natuurlijk veel beter aan de slag kan gaan. Zoveel om nog te maken.
  Ik wens je erg veel succes op de markt en ben erg benieuwd naar je ervaringen. Neem je ook collages mee? ik zou ze namelijk erg leuk vinden als postkaart.

  Groetjes Marije
  www.monstermatti.nl

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)