dinsdag 3 augustus 2010

Wat lees jij deze zomer?

ik hou van boeken
maar ik kan het niet zo vinden
op het moment
wat lees jij
deze zomer?

8 opmerkingen:

 1. Ik houd ook heel veel van lezen, ik lees momenteel de Hart van Ink serie van Cornelia Funke echt hele mooie boeken. Eigenlijk is het een jeugdboek, maar het is zo fantasierijk dat ik het niet kon laten liggen. Het boek is eigenlijk een ode aan het lezen want het gaat over een verteller die door verhalen hardop voor te lezen, dingen en personages uit het boek tot leven kan wekken. Echt heel erg mooi. En als ik dat niet aan het lezen ben dan werk ik aan mijn eigen boek. :)

  groetjes Adriana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik lees nu 'Een verhaal van liefde en duisternis' van Amos Oz. Een werkelijk prachtig boek, maar wel vrij zwaar. Dus ter afwisseling en voorbereiding op de volgende reis ligt ook de Lonely Planet van Istanbul op het nachtkastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ´Fatale Liefde´ van Carry Slee lezen.
  Ben zo fan van haar! Nog geen idee waar het over gaat enzo, maar dat kan ik je vertellen als ik hem uit heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik lees graag boeken van Karin Slaughter, ben nu bezig in 'Genesis' van haar...mooi boek!Ook Tess Gerritsen is een van de favorieten..
  Esther Verhoef en Patricia Cornwel gaan mee op vakantie..
  Ik ben dus een fan van spannende boeken...maar lees eigenlijk alles wat los en vast zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees op dit moment "de vrijdagavond vriendinnenclub". Een boek over een wolwinkel waar op vrijdagavond een breiclubje is, alle vrouwen met hun lief en leed komen aan bod in dit boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 38 cm van mijn (nieuwe) boekenkast wordt ingenomen door Jean Paul Sartre, en dan nog eens 15 cm door zijn vrouw Simone...
  Ik heb nog wat te doen dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb net dorsvloer vol confetti gelezen van franca treur. Ik vind het een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb tijdens vakanties een bodemloze leeshonger, na een jaar vluchtig computeren. Dit zijn mijn in-één-adem-uit-boeken van het afgelopen jaar:

  - Heftig: Herbjorg Wasmo 'Het boek Dina' en 'Een glas melk'.
  - Onwerkelijk mooi en lekker dik: Carlos Ruiz Zafon 'De schaduw van de wind'. Opvolger ('Stad der engelen') helaas thuis laten liggen dit jaar!
  - Huilen bij de laatste woorden en god, wat kan die man schrijven...: Khalid Hosseini 'De Vliegeraar (ik durf nog steeds de dvd niet te gaan kijken, ivm mijn eigen beelden) en 'Duizend schitterende zonnen'.
  - Bijzonder: Arthur Japin, 'de Overgave'. ('De zwarte met het witte gezicht' helaas ook niet mee gekomen op vakantie...)
  - Lekker lezen, spuugeerlijk mooi relaas maar geen literatuur: Elisabeth Gilbert 'Eten, bidden, beminnen', opvolger 'Toewijding' lag ook op het beruchte stapeltje thuis.
  - Geen literaire kwaliteit (is natuurlijk discutabel, maar ik vind het wat plat geschreven), maar wel prachtig verhaal en leest als een trein: Tatiana de Rosnay, 'Haar naam was Sarah'.

  BeantwoordenVerwijderen

Met dank voor je reactie (thank you for your thoughts)